full screen background image

Dekker eindigt aan kop in Challenge Tour en verdient Tourkaart

Jan Dekker heeft een Tourkaart bemachtigd door als tweede te eindigen op de Challenge Tour Order of Merit. Dit seizoen werden er zestien toernooien gespeeld in de ‘eerste divisie’ van de PDC. De beste twee spelers verzekeren zich van een Tourkaart voor de komende twee jaar. Naast Dekker was het feest voor Richie Corner.

Challenge Tour groot succes

Dekker liep na zijn overstap in januari van de BDO naar de PDC een Tourkaart mis door niet toe te slaan op Q-School. Wel eindigde hij hoog op de reservelijst, waardoor de Drent veel toernooien op de ProTour heeft kunnen spelen. Zo maakt hij nog altijd kans om zich te plaatsen voor zowel het European Championship als het PDC World Darts Championship. Voor komend jaar hoeft Dekker zich geen zorgen te maken, want hij is nu al verzekerd van een Tourkaart. Voor alle spelers die wel zijn aangesloten bij de PDC, maar geen Tourkaart hebben, heeft de PDC de Challenge Tour in het leven geroepen. Ruim 150 spelers waren telkens van de partij op de toernooien, waar een prijzenpot van 10.000 pond werd verdeeld. De winnaar pakte 2.000 pond mee.

Toeslaan in slotweekend

Afgelopen weekend werden de laatste vier toernooien gespeeld. Zaterdag wisten Peter Hudson en Chris Quantock in Coventry de eerste twee toernooien te winnen. De resultaten van Dekker waren op die dag mager, waardoor hij nog aan de bak moest op de slotdag. Daar bleek Double Dekker geen moeite mee te hebben, want hij versloeg in het vijftiende toernooi Barrie Bates (5-3), Ryan Searle (5-2), Richie Corner (5-0), Karl Merchant (5-3), Jay Foreman (5-1), Ricky Sudale (5-0) en Jon Jukes (5-2) voor toernooiwinst. In het zestiende en laatste toernooi verloor Dekker wel al in de tweede ronde, Martin Lukeman won dit toernooi uiteindelijk.

Gedeelde eerste plaats

Het zorgde ervoor dat Dekker en Corner exact gelijk eindigden op 7.350 pond. Daarmee delen ze de eerste plaats op de Challenge Tour Order of Merit en verdienen een Tourkaart voor 2016 en 2017. Voormalig Lakesid-deelnemer Shaun Griffiths, Chris Quantock en voormalig PDC WK-finalist Kirk Shepherd maakten de top-5 compleet.

Delen: