full screen background image

Dekker pakt dagzege op Challenge Tour

Jan Dekker heeft voor succes gezorgd op de PDC Challenge Tour. In een volledig Nederlandse finale won hij in Barnsley van Dirk van Duijvenbode: 4-3. Zaterdag werden de eerste twee toernooien van het weekend al gewonnen door Ben Ward en Ross Smith.

Nederlanders

De Nederlandse darters kenden een goed weekend op de Challenge Tour, dit jaar de vervanger van de YouthTour en waar iedereen jonger dan 26 jaar mag deelnemen mits hij buiten de top-64 van de wereldranglijst staat. Het eerste toernooi werd zaterdag gewonnen door Ben Ward door Josh Jones met 4-3 te verslaan. Jeffrey de Graaf bereikte de kwartfinale, Benito van de Pas, Dekker en John de Kruijf kwamen allemaal tot de vierde ronde. In het tweede toernooi kwam De Graaf zelfs tot de halve finale en stond Dekker al in de kwartfinale. De winst ging toen naar Ross Smith, die zowel Dekker als De Graaf versloeg. In de finale moest Samuel Head (4-1) eraan geloven.

Nu wel raak

Op zondag gaven de Nederlanders geen cadeautjes meer weg. Dekker won achter elkaar van Jon Farmer (4-1), Nick Paenen (4-1), Luke Woodhouse (4-1), Lee Whitworth (4-0), de Duitser Max Hopp (4-3) en Tom Sykes (4-3). Van Duijvenbode knokte zich tegelijkertijd voorbij Sam Hayden (4-1), Jack Hill (4-0), Jordan David Lewis (4-0), Richard Baillie (4-2), Jake Patchett (4-0) en Josh Payne (4-2). De finale liep tot de zevende en beslissende leg. Daarin bleek Dekker de sterkste, waardoor hij 500 pond kon bijschrijven.

Order of Merit

Voor de strijd om de Challenge Tour Order of Merit lijkt de opmars van de Nederlanders wel te laat te komen. Ross Smith gaat ruim aan kop met 2.125 pond, gevold door Adam Hunt (1.300) en Ricky Evans (1.275). Van de Pas staat zesde met 1.000 pond en Dekker zevende met 925 pond. Het draait in deze geldranglijst om de eerste twee plaatsen. Die leveren aan het einde van de rit een Tourkaart op voor de PDC ProTour. Na de zomerstop worden er nog twee volle weekend gespeeld met drie toernooien.

Delen: