full screen background image

Derde zege op Challenge Tour voor Parry

De derde overwinning op de Challenge Tour is naar Kurt Parry gegaan. De 19-jarige Welshman won in Barnsley de finale met 4-1 van Daniel Day. Parry kende toch al een goed weekend, want vrijdag gooide hij een negendarter tijdens het World Youth Darts Championship. Hij is met zijn toernooizege de derde winnaar op de nieuwe Tour.

Nieuwe opzet

De PDC YouthTour is na twee succesvolle jaren omgedoopt in de PDC Challenge Tour. Het is hierdoor eigenlijk de eerste divisie onder de PDC ProTour geworden. Alle spelers in de leeftijdscategorie 14 tot en met 25 jaar mogen zich inschrijven voor alle toernooien. Daarbij is er wel de restrictie dat spelers uit de top-64 van de Order of Merit niet mogen meedoen. Het geeft de jonge talenten zodoende volop de kans om zich te ontplooien.

Internationaal veld

Behalve dat jonge talenten de kans krijgen blijkt de Challenge Tour ook al zeer internationaal georiënteerd. Zaterdag won de Oostenrijker Rowby John Rodriguez het openingstoernooi, door de Nederlander Dirk van Duijvenbode in de finale te verslaan. De Engelsman Josh Payne was vervolgens op het tweede toernooi de beste door Rodriguez in de eindstrijd te kloppen. Ditmaal was het raak voor Parry uit Wales.

Nederlanders uit beeld

Waar met name Van Duijvenbode voor Nederlands succes zorgde op de eerste dag was het ditmaal een stuk magerder. Ondanks het grote aantal oranjeklanten konden ze allemaal na maximaal drie partijen weer afreizen naar huis. Van Duijvenbode en John de Kruijf sneuvelden in de derde ronde, waardoor ze buiten de prijzen bleven. Vanaf de vierde ronde waren er namelijk ponden te verdienen voor de Order of Merit. De grote namen Charl Pietersen en Max Hopp stelden ook teleur met een vierde en vijfde ronde. Jamie Lewis, nog actief op het WK, verloor in de kwartfinale.

Delen: