full screen background image

Eerste PDC Jeugdtoernooi met Nederlandse inbreng

PDC Darts JeugdtoernooienDe opzet van de PDC om een jeugdtour naast de ProTour te hangen lijkt een doorslaand succes te worden. Voor het eerste toernooi dat komend weekend in Derby zal worden gehouden hebben het maximale aantal van 128 darters tussen de leeftijd van 14 en 21 jaar zich ingeschreven. Het is zelfs een internationaal veld, want Nederland is vertegenwoordigd zeer goed vertegenwoordigd door het kwartet Co Stompé jr, Jimmy Hendriks, Daniël van Mourik en Mikey van Tol.

In totaal worden er dit jaar vijftien jeugdtoernooien gehouden door de PDC, waar iedere keer tweeduizend pond aan prijzengeld wordt verdeeld. Van deze toernooien wordt een Order of Merit samengesteld, waarbij diverse prijzen te verdienen zijn. Naast deelname aan het Under 21 World Darts Championship ook tickets voor de Grand Slam of Darts en het PDC World Darts Championship. De hoogst genoteerde spelers op de geldranglijst verdienen tevens een ProTourkaart voor het komende jaar. 

De huidige Under-21 World Darts Champion is ook aanwezig in Derby, Arron Monk. Andere bekende namen zijn Adam Smith-Neale, Joe Cullen, Lewis Venes, Reece Robinson en Shaun Griffiths. De toernooien worden op zaterdagavond vanaf 5 uur gespeeld, zodat jongelingen die al over een ProTourkaart beschikken, zoals Cullen, Monk, Neale-Smith en Griffiths, ook de ProTour kunnen gooien.

Delen: