full screen background image

Finale Van Duijvenbode, Oostenrijks succes op Challenge Tour

Dirk van Duijvenbode heeft zich laten zien tijdens de eerste dag van de PDC Challenge Tour. De Nederlander haalde de finale, waarin hij geklopt werd door Rowby John Rodriguez. De Oostenrijker was de grote man in Barnsley. Hij haalde ook in het tweede toernooi de finale, waarin hij zich gewonnen moest geven aan Josh Payne.

Nieuwe opzet

De PDC YouthTour is na twee succesvolle jaren omgedoopt in de PDC Challenge Tour. Het is hierdoor eigenlijk de eerste divisie onder de PDC ProTour geworden. Alle spelers in de leeftijdscategorie 14 tot en met 25 jaar mogen zich inschrijven voor alle toernooien. Daarbij is er wel de restrictie dat spelers uit de top-64 van de Order of Merit niet mogen meedoen. Het geeft de jonge talenten zodoende volop de kans om zich te ontplooien.

Oostenrijks talent

Grote man werd Rowby John Rodriguez. De 18-jarige Oostenrijker, die komende week 19 zal worden, heeft al een aardige staat van dienst. Zo won hij vorig jaar de Dutch Open bij de junioren, door alle legs binnen 15 darts uit te gooien. Vorig jaar haalde hij ook de halve finale van de World Youth Masters en hij stond onlangs bij de grote mannen al in de halve finale van de German Gold Cup. Zijn eerste deelname aan een PDC-toernooi werd gelijk een groot succes, waarmee Oostenrijk na Mensur Suljovic eindelijk mag hopen op opvolging.

Dertien Nederlanders

Liefst dertien Nederlandse darters hadden de oversteek gemaakt richting Barnsley om deel te nemen aan de allereerste toernooien van de Challenge Tour. Tijdens het eerste toernooi Wouter Vaes en Harry Leenders bereikten de derde ronde. Het leverde de oranjeklanten echter geen ponden op, want door het overvolle deelnemersveld moesten er liefst drie partijen worden gewonnen voor er prijzengeld viel te verdienen. De enige Nederlander die dat voor elkaar kreeg was Dirk van Duijvenbode. Hij drong zelfs door tot de finale. Daarin moest hij zich gewonnen geven aan John Rodriguez.

Hopp en Pietersen

Grote namen in het deelnemersveld waren  onder meer de toptalenten Charl Pietersen en Max Hopp. De Zuid-Afrikaan verloor in de derde ronde, voor de Duitser Hopp viel het doek in de vijfde ronde. Ook in het tweede toernooi verloor Pietersen al in de derde ronde, voor Hopp was het ook in die doorgang gedaan tegen de latere winnaar Payne. Van Duijvenbode kon zijn tocht naar de finale geen vervolg geven en verloor in ronde drie. Ryan de Vreede en Rick Veugelers overkwam hetzelfde, waardoor de Nederlanders vroegtijdig hun hotelkamer konden opzoeken. In de finale rekende Payne uiteindelijk af met Rodriguez.

Delen: