full screen background image

Hopp eerste Duitse wereldkampioen bij de jeugd

Max Hopp heeft zich gekroond tot wereldkampioen bij de jeugd. De Duitser is daarmee de vijfde wereldkampioen na Arron Monk, James Hubbard, Michael Smith en Keegan Brown. In een spannende finale in Minehead was Maximiser met 6-5 te sterk voor Nathan Aspinall, al kreeg de Engelsman ook één matchdart.

Eén late break

De gehele partij waren Aspinall en Hopp in evenwicht. De Engelsman mocht de partij beginnen en hield de marge steeds vast tot 4-3. In de negende leg leek Hopp toe te slaan, want met een score van 150 zette hij weg naar 32. Aspinall redde zich echter met een bulls-eye 90-finish voor 5-4. Hopp maakte gelijk, om in de beslissende leg met een 180’er weg te lopen. Opnieuw leek hij daarmee de klus te klaren, om drie matchdarts te missen. Aspinall kreeg een herkansing vanaf 110, om dubbel-16 onbenut te laten voor de wereldtitel. Zo kon Hopp alsnog juichen via dubbel-5.

Duits succes

Voor de Duitsers is dit het eerste grote succes bij de PDC. De afgelopen jaren is darts in Duitsland exceptioneel gegroeid, waarbij de zalen op de European Tour iedere keer stampvol zitten. Hoe enthousiast de Dutisers ook zijn over het spelletje, veel te juichen voor eigen spelers hadden ze tot dusver niet. Hopp werd al jaren genoemd als het grote talent, want al in zijn tienerjaren deed hij van zich spreken. Inmiddels heeft hij veel ervaring opgedaan en won afgelopen december in de eerste ronde van het wereldkampioenschap in Alexandra Palace al van Mervyn King. Nu heeft hij bij zijn leeftijdsgenoten ook laten zien waartoe hij in staat is.

Delen: