full screen background image

Hunt, Lewis en Smith pakken zeges op Challenge Tour

Het tweede weekend van de PDC Challenge Tour heeft eindzeges gebracht voor Adam Hunt, Jamie Lewis en Ross Smith. De Oostenrijker Rowby John Rodriguez die in het eerste weekend twee toernooien won ontbrak dit keer in Wigan. Van de Nederlanders was vooral Ryan de Vreede op dreef.

Groot succes

Het eerste toernooi ging naar Hunt. De 19-jarige uit Durham won vorig jaar al een toernooi op de PDC Youth Tour. De PDC heeft de jeugdtoernooi dit jaar omgetoverd naar de Challenge Tour. Alle darters buiten de top-64 van de wereld tot de leeftijd van 26 jaar mogen deelnemen. De overvolle toernooien bewijzen daarbij al voor de tweede keer het gelijk van de PDC, want het dartstalent komt in grote getalen opdagen. Hunt won op weg naar de zege van onder meer Shaun Griffiths en Kurt Parry. In de finale werd het 4-2 tegen Ricky Evans.

PDC WK

Jamie Lewis (foto) stond afgelopen winter al op het PDC World Darts Championship. Bevangen door de zenuwen gaf hij een ruime voorsprong weg in de voorronde tegen Lourence Ilagan. Dit keer waren er totaal geen zenuwen. Hij versloeg in de halve finale Adam Hunt, om in de eindstrijd af te rekenen met Chris Aubrey (4-1). Beste Nederlander was ditmaal Wouter Vaes met een plaats in de vijfde ronde.

Zondagse editie

Op zondag werd het derde toernooi gewonnen door Ross Smith. De 24-jarige Engelsman stond twee jaar geleden al in de kwartfinale van Lakeside. Hij maakte vervolgens de overstap naar de PDC, waar hij langzaam richting de top-64 van de wereld aan het kruipen is. Hij won op weg naar de eindzege onder meer van Paul Barham en Kurt Parry. In de vijfde ronde klopte Smith Van Duijvenbode met 4-2. Smith stond vervolgens geen leg af aan Lewis McGurn en James Marcroft. In de finale werd het 4-1 tegen Ricky Evans. Die had in de halve eindstrijd nipt met 4-3 gewonnen van Ryan De Vreede.

Delen: