full screen background image

Jones en Dudbridge sluiten Challenge Tour winnend af

Wayne Jones heeft de Challenge Tour weten te winnen. De ervaren Engelsman verdiende de meeste ponden op de twintig toernooien van dit jaar. Mark Dudbridge werd tweede op de Order of Merit, waardoor Flash net zoals The Wanderer volgend jaar terug zal keren in de Pro Tour.

Eerste divisie van de PDC

Sinds een aantal jaar heeft de PDC de Challenge Tour geïntroduceerd. Onder de Pro Tour is dit de Eerste divisie, waarop iedereen zonder Tourkaart zich mag bewijzen. Verdeeld over vijf weekenden zijn er dit seizoen liefst twintig toernooien gehouden, met op ieder toernooi 2.000 pond voor de winnaar. De nummer één en twee van de Order of Merit krijgen vervolgens een Tourkaart om in 2018 op de Pro Tour aan de slag te gaan. Via deze route verdiende onder meer Jan Dekker zijn kaart.

Ervaren krachten keren terug

Dit jaar waren het ervaren krachten die streden om de hoofdprijs. Wayne Jones was met het verdiende prijzengeld van 10.300 pond duidelijk de nummer één op de ranglijst. De strijd om plaats twee lag wel tot het laatste toernooi open. Uiteindelijk wist Mark Dudbridge met 6.500 pond zijn belager Luke Humphries van zich af te houden. Peter Jacques, dit jaar al finalist op een Players Championship, werd vierde. Met Alan Tabern, Mark Frost en Kevin McDine stonden er nog eens drie Engelse darters in de top-8 die al jarenlang bij de PDC op het hoogste niveau actief zijn geweest. Zij hebben geen Tourkaart gewonnen, maar hebben door hun plaats op de ranglijst wel recht op gratis deelname aan Q-School 2018. De lijst werd dit jaar gedomineerd door Engelsen, de Zuid-Afrikaan Warrick Scheffer was de enige niet-Engelsman in de top-20. De Nederlanders speelden op de Challenge Tour geen rol van betekenis, Arjan Konterman was op plaats 44 de beste oranjeklant.

Delen: