full screen background image

Keegan Brown PDC World Youth Darts Champion van 2014

Keegan Brown heeft zich gekroond tot wereldkampioen van de jeugd. De Engelsman kwam op een 1-3-achterstand tegen Rowby-John Rodriguez, maar de Oostenrijker zakte daarna in. Brown nam het initiatief over en won met 6-4. Daarmee verzekerde hij zich ook gelijk van 10.000 pond en een plaats op het PDC World Darts Championship. Rodriguez moet het met de helft doen en – net zoals Brown – een ticket voor de Grand Slam of Darts.

Rodriguez deelt eerste tik uit

Brown heeft zich eerder dit jaar al laten zien op de UK Open en wist zich afgelopen maand ook laten zien op de ProTour. Hij bereikte namelijk de finale van een Players Championship. De Oostenrijker, die komende maand ook zal spelen op de PDC World Cup, wist in de eerste leg te profiteren van missers op de dubbels van Brown. Daar kwam gelijk een zinderende 97-finish overheen voor een snelle 0-2-voorsprong. Brown sloeg daarop terug met een bulls-eye 121-finish.

Brown neemt het over

Het liep naar 2-3, waarbij Rodriguez steeds meer tijd nam voor zijn beurten. Zijn spel werd er niet beter van, want ook de Oostenrijker begon dubbels te missen. Brown had veel moeite met het trage spel, maar met veel zweetdruppels vond hij wel dubbel-1 om de partij weer in evenwicht te brengen: 3-3. De Engelsman nam langzaam de overhand en begroette de 4-3-voorsprong met zeer veel enthousiasme. Rodriguez leek de reeks te doorbreken, maar Brown pakte zijn vierde leg op rij met een 98-finish om op matchpoint te komen. De 71-finish viel voor de Oostenrijker wel en daarmee wist hij de break achterstand wel goed te maken. Ondanks dat Rodrigeuz de tiende leg mocht beginnen was het Brown die wegliep. De eerste matchdart op bulls-eye viel niet, daarna was het wel vaak op dubbel-16. Daarmee zijn alle vier de wereldtitels bij de jeugd naar Engelse darters gegaan. Arron Monk, James Hubbard en Michael Smith gingen hem voor.

Delen: