full screen background image

Michael Smith rukt op in YouthTour, finaleplaats De Kruijff

De YouthTour kende dit weekend drie verschillende winnaars. Michael Smith ging er met de meeste punten vandoor en klom daardoor op naar de tweede plaats op de Order of Merit. John de Kruijff haalde een finaleplaats.

Nederlands succes

In Derby werden alweer toernooi 13, 14 en 15 van de YouthTour afgewerkt. Op zaterdag moest Michael Smith zich nog gewonnen geven. Hij verloor de finale van Jamie Lewis met liefst 4-0. Het was de tweede toernooizege voor de jonge Welsman. Hij kwam in het tweede toernooi tot de halve finale, na winst op Keegan Brown en Arron Monk. Jamie Landon pakte de finaleplaats en trof daarin een Nederlander. John de Kruijff zette het beste Nederlandse resultaat van dit jaar op de YouthTour neer, maar ging in de finale met 4-3 kopje onder.

De Vreede

Op zondag maakte Smith geen fouten meer. Hij won van William Robbins (4-1), Ryan Sullivan (4-0), voor hij wraak nam op Jamie Lewis (4-3). Op weg naar de finale moest Kurt Parry er in de vierde ronde aan geloven met 4-1 en werkte Bully zich in de kwartfinale voorbij Ryan de Vreede. De Nederlander noteerde daarmee zijn derde kwartfinaleplaats neer en kwam in Duitsland ook één keer tot de laatste-4. Toernooiwinst zat er ditmaal ook niet in, want Smith denderde door met zeges op Josh Payne (4-1) en Lee Whitworth (4-0).

Order of Merit

Op de YouthTour Order of Merit heeft Arron Monk nog altijd de eerste plaats (3.525 pond) voor Smith (2.650 pond) en James Hubbard (2.600 pond). Smith had een stuk dichterbij kunnen staan, maar hij koos ervoor om de drie toernooi vlak voor de World Matchplay te laten schieten. Beste Nederlander is De Kruijf met 575 pond op plaats 22. De Vreede staat twee plaatsen lager, maar had wel vijf toernooien minder nodig om 550 pond te verzamelen.

Delen: