full screen background image

Michael Smith tankt vertrouwen op YouthTour voor strijd met Taylor

Michael Smith de grote winnaar van het voorlaatste weekend op de PDC YouthTour. Bully won in Wigan twee van de drie toernooien. De korrels liet hij liggen voor Keegan Brown. Voor Smith is het een goede opwarmer voor volgende week. Dan staat de talentvolle Engelsman in de eerste ronde van de World Grand Prix tegenover Phil Taylor.

Smith klasse apart

In het eerste toernooi was Smith zaterdag direct oppermachtig. Hij rekende vanaf de vierde ronde af met Brandon Walsh (4-1), Lee Whitworth (4-2), Robbie Hewson en Ricky Evans (4-1). Evans hield Shaun Griffiths uit de finale, die op zijn beurt in de kwartfinale wereldkampioen James Hubbard had verslagen. Hubbard had in de vierde ronde Order of Merit-leider Arron Monk geklopt. Smith kwam in het tweede toernooi tot de halve finale. Daarin was George Killington verrassend te sterk. Brown klopte Monk en won daarna ook van Killington. Op zondag stond er weer geen maat op Smith, die won van onder meer Griffiths (4-2), Reece Robinson (4-1) en in de finale Josh Payne (4-2).

Nederlanders

De Nederlanders konden zoals eigenlijk al het gehele seizoen op de YouthTour geen echte rol van betekenis spelen. Ricky de Vos was het meest constant met twee keer een derde ronde en één vierde ronde. Wouter Vaes haalde twee keer de derde ronde. Ryan de Vreede en John de Kruijff kwamen zondag tot de derde ronde.

Spanning om plaats één

Door de goede resultaten van Smith is het tijdens de laatste twee toernooien op de YouthTour nog spannend wie er eerste gaat eindigen op de Order of Merit. Monk heeft 3.900 pond verzameld, Smith volgt op slechts vijftig pond: 3.850. Daarbij valt op dat Smith drie toernooien minder heeft gespeeld. Hubbard (2.775) en Jamie Lewis (2.025) volgen op gepaste afstand. Monk en Smith zijn daarmee zeker van de bovenste twee plaatsen en de bijbehorende Tourkaart voor 2013. De nummer één krijgt daarnaast een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts én een ticket voor het PDC World Darts Championship.

Delen: