full screen background image

Monk en Smith domineren eerste Youth Tour-weekend

Michael Smith en Arron Monk hebben zich goed laten zien tijdens het eerste Youth Tour weekend van 2012. Monk won twee van de drie toernooien. Een hattrick bleef uit, want hij moest de derde winst aan Smith laten.

Nieuwe opzet

De YouthTour was vorig jaar al een groot succes. Dit jaar heeft de PDC de opzet verder uitgebreid. Werden de evenementen vorig jaar gekoppeld aan de Pro Tour en speelden de darters slechts één toernooi per weekend. Dit jaar wordt de YouthTour in aparte weekenden afgewerkt en spelen de talentvolle darters zelfs drie toernooien per weekend. Meer kansen en vooral meer mogelijkheden om ervaring op te doen.

Grote namen

Het mag dan wel de jeugdtour zijn, dat wil niet zeggen dat er geen grote namen deelnemen. Vorig jaar domineerde Michael van Gerwen de Tour en tot dusver lijkt dat voorbehouden voor Monk en Smith. Smith won dit jaar al zijn tweede ProTour-evenement en is bij de jeugd een absolute topper. Dat geldt ook voor Monk die vorig jaar ook het eerste PDC Under-21 World Darts Championship wist te winnen.

Overwinningen

Monk won zaterdag het eerste evenement door Hubbard in de finale te verslaan. Hij had eerder in de kwartfinale afgerekend met Smith. In het tweede toernooi waren de rollen omgekeerd. Monk werd in de vierde ronde geklopt door Daniel King-Morris, die op zijn beurt in de finale werd geklopt door Smith. Hubbard haalde ditmaal de laatste vier en liet daarmee zijn een constante factor te worden. Hij staat tijdens de finaleavond van de Premier League Darts in de finale van het Jeugd-WK tegenover Van Gerwen. In het derde toernooi namen Monk en Smith het wederom tegen elkaar op. Monk won ditmaal met liefst 4-0.

Nederlanders

Veel oranje succes was er nog niet te noteren. Dirk van Duijvenbode behaalde de beste prestatie door in het derde toernooi de kwartfinale te bereiken. John de Kruijf haalde een dag eerder de vierde ronde, maar daar bleef het bij qua Nederlandse prestaties.

Delen: