full screen background image

Murnan wint nu ook op Challenge Tour; Griffiths pakt leiding

Joe Murnan mag dan wel geen Tourkaart hebben, twee weken geleden wist hij wel tot verrassing van iedereen een Players Championship te winnen. Door het ontbreken van het kaartje mag hij ook op de Challenge Tour spelen en ook daar wist de Engelsman nu een toernooizege bij te schrijven. Shaun Griffiths deed dat al voor de tweede keer.

Man in vorm

Murnan mag zich met recht de man in vorm noemen. Hij had het de afgelopen jaren erg moeilijk bij de PDC en raakte zijn tourkaart dit jaar dan ook kwijt. Het lijkt hem uiteindelijk wel op het juiste spoor te hebben gezet. de 31-jarige werkte zich richting de finale door onder meer Roxy-James Rodriguez, Jan Dekker en Antonio Alcinas te verslaan. In de finale was hij met 5-3 te sterk voor de jonge Scott Dale.

Tweede zege

Het achtste toernooi werd in Wigan vervolgens gewonnen door Griffiths. De nog altijd pas 23-jarige Engelsman werd een aantal jaar geleden gezien als het grootste talent. The Miracle haalde in 2011 Lakeside, waarin hij verloor van Joey ten Berge. Niet veel later besloot hij over te stappen naar de PDC en daar leerde hij de harde wetten kennen. Dit seizoen heeft hij voor het eerst geen Tourkaart, maar ook voor hem lijkt dit juist goed uit te pakken. Hij won eerder al het derde toernooi op de Challenge Tour en noteerde ook nog een halve finale. Nu won hij zijn tweede toernooizege, wederom goed voor 2.000 pond.

Strijden om top-2

Met acht toernooien achter de rug is de Challenge Tour halverwege. Van de Nederlanders doen Jan Dekker en Dirk van Duijvenbode goed mee. Na de toernooizege op zaterdag haalde Dekker nu weer een kwartfinale. Datzelfde deed ook Van Duijvenbode. Griffiths gaat door zijn twee zeges logischerwijs aan de leiding op de Challenge Tour Order of Merit met 4.750 pond. Richie Corner (3.850), Jan Dekker (3.150), Matt Clark (2.800) en Kirk Shepherd (2.700) volgen. De nummer één en twee van de eindranglijst verdienen een tourkaart voor de komende twee jaar.

 

Delen: