full screen background image

PDC gaat YouthTour en Challenge Tour verder uitbreiden

De PDC gaat komend seizoen de opleidingstoernooien nog verder uitbreiden. De afgelopen jaren werden er al zowel de YouthTour als dit jaar de Challenge Tour georganiseerd. De PDC heeft besloten om vanaf komend jaar de twee Tours beide onderdeel te maken van het PDC-circuit. In totaal is er liefst 260.000 pond aan prijzengeld vrijgemaakt.

Drie jaar ontwikkeling

De PDC begon drie jaar geleden met de YouthTour. Spelers van 14 tot en met 21 jaar konden deelnemen aan de toernooien van deze Tour. Het bleek direct een doorslaand succes. De toernooien zaten bomvol en de PDC kreeg door het succes van Michael van Gerwen een extra steuntje in de rug. Mighty Mike had het moeilijk bij de PDC en wist juist op de YouthTour veel vertrouwen terug te winnen. Hij nam het succes mee naar de grote toernooien, met topresultaten in het afgelopen jaar. Na twee jaar besloot de PDC om de YouthTour om te turnen naar de Challenge Tour. De leeftijdsgrens werd verlegd naar maximaal 25 jaar. De enige restrictie was dat spelers die in de top-64 van de wereldranglijst stonden niet mochten meedoen. Nu gaat de PDC weer een stap verder.

Twee aparte Tours

De YouthTour komt per 2014 terug. Er zullen ongeveer twintig toernooien worden georganiseerd voor spelers van 16 tot en met 21 jaar oud. Per weekend zullen er net zoals nu drie toernooien worden gehouden, waarop telkens een prijzenpot is van 5.000 pond. De Challenge Tour zal hierdoor een ander karakter krijgen. Spelers die geen PDC ProTourkaart in bezit hebben kunnen hieraan deelnemen. Ook voor de Challenge Tour zullen minimaal vijftien toernooien worden georganiseerd, met tijdens ieder toernooi 10.000 pond aan prijzengeld. Exacte invulling maakt de PDC in een later stadium bekend.

Delen: