full screen background image

PDC Youth Tour met andere opzet uitgebreid

Youth TourDe Professional Darts Corporation heeft de opzet van het tweede seizoen van de Youth Tour bekend gemaakt. Het succes van de eerste jaargang krijgt een duidelijk vervolg met met toernooien. Het seizoen wordt van 15 naar 21 evenementen uitgebreid.

Van Gerwen

Na het eerste succes van het PDC Under-21 World Darts Championship in 2010 werd afgelopen jaar de Youth Tour geintroduceerd. Vijftien zaterdagen werd er tegelijkertijd met de ProTour een toernooi voor de jeugd georganiseerd. Michael van Gerwen was de grote winnaar van de cyclus. Als nummer één van de Order of Merit én finalist van het wereldkampioenschap verdiende de Nederlander net zoals nummer twee Paul Barham en mede-finalist James Hubbard een ProTourkaart voor 2012 en 2013.

Uitbreiden

Voor het tweede jaar wordt de opzet flink omgegooid, waarbij vooral het reizen voor de jeugd beperkt wordt. Waren er in 2011 vijftien toernooien in evenveel weekenden, in 2012 worden er 21 toernooien in slechts zeven weekenden afgewerkt. Tijdens ieder weekend zullen er op zaterdag twee en op zondag één toernooi worden gespeeld. De data zullen binnenkort bekend worden gemaakt, waarbij er vijf weekenden in Groot-Brittannië zullen zijn, één in Nederland en één in Duitsland

Prijzenpot

Ook het prijzengeld zal omhoog gaan. Was er afgelopen seizoen telkens 2.000 pond te verdelen, dat zal worden opgekrikt naar 3.000 pond. De spelers die de laatste-32 weten te bereiken ontvangen prijzengeld. De PDC YouthTour is open voor iedere speler vanaf 14 jaar tot maximaal 21 op 1 januari 2012. Spelers die 21 waren op deze dag zijn het hele jaar speelgerechtigd.

Delen: