full screen background image

Ross Smith sluit Challenge Tour met dubbele zege af

Ross Smith heeft de Challenge Tour besloten met een zege tijdens het achttiende en laatste toernooi. Dit zorgde er ook voor dat hij zich verzekerde van de eerste plaats in de Order of Merit. Het levert hem een Tourkaart op voor twee jaar én deelname aan zowel de Grand Slam of Darts al het PDC World Darts Championship

Spannend slot

Zaterdag deed Smith slechte zaken door twee keer vroegtijdig te worden uitgeschakeld. Het zorgde ervoor dat hij nog achterhaald kon worden door zowel Ben Ward als Ricky Evans. De zaterdag bracht met Dimitri van de Bergh een zeer verrassende debutant. De Belg speelde voor het eerst bij de PDC en sloeg direct toe. Hij won het toernooi met zeges op onder meer Ryan Harrington en in de finale Reece Robinson (4-0). De tweede dagzege ging naar Matthew Dennant, die de Duitser Max Hopp met 4-1 versloeg.

Belg brengt beslissing

Ook zondag speelde Van de Bergh een grote rol. De talentvolle Belg won in de kwartfinale van Ward. Doordat Smith wel doordrong tot de halve finale was daarmee direct de strijd om de eerste plaats op de Order of Merit beslist. Smith won ook nog eens van zowel Van de Bergh (4-1) en in de finale van Adam Hunt (4-2). Hij pakte zodoende nog 500 pond mee als winnaar én alle extra prijzen voor de eerste plaats op de geldranglijst.

Tweede WK-deelname

Voor Smith wordt het zijn tweede deelname aan een wereldkampioenschap, maar wel de eerste bij de PDC. In 2011 stond hij al op Lakeside, om te winnen van zowel Tony O’Shea als Willy van de Wiel. In de kwartfinale vloog hij eruit tegen de latere winnaar Martin Adams. Een jaar later maakte Smith de overstap naar de PDC. Ben Ward eindigde als tweede op de Order of Merit, waardoor hij een Tourkaart voor de ProTour voor 2014 en 2015 ontving.

Delen: