full screen background image

Slecht weekend Nederlanders op Challenge Tour

De zeven Nederlanders hebben geen goed weekend gehad op de Challenge Tour. In Wigan waren ruim tweehonderd darts bij elkaar voor de eerste vier toernooien van de ‘eerste divisie’ bij de PDC. Iedere darter die geen Tourkaart heeft, maar wel PDPA-member is, mag op de Challenge Tour spelen. Behalve prijzengeld ligt er aan het einde van de rit ook een Tourkaart klaar voor de winnaar.

Mager debuut Dekker

Jan Dekker liep op Q-School een Tourkaart mis en speelt zodoende ook op de Challenge Tour. Hij wist dan wel het beste resultaat neer te zetten van de Nederlanders door één keer een vijfde ronde te halen, met daarnaast een vierde ronde verzamelde hij 300 pond. Leon de Geus (twee keer derde ronde en één vierde ronde) verzamelde 200 pond, Ryan de Vreede kwam tot 150 pond. Colin Roelofs, Mareno Michels (beide twee keer derde ronde) en Gino Vos (één keer vierde ronde) schreven 100 pond bij. Ron Meulenkamp pakte geen prijzengeld mee.

Vier verschillende winnaars

De vier toernooien werden door vier verschillende darters gewonnen. Opvallendste naam was Kirk Shepherd. De finalist van het wereldkampioenschap in 2008 is daarna flink afgezakt. Inmiddels heeft hij geen tourkaart meer, maar won wel gelijk het eerste toernooi. Colin Fowler versloeg in het tweede toernooi de ervaren Steve Maish in de finale. Shaun Griffiths werd een aantal jaar geleden gezien als toptalent en speelde in 2011 op negentienjarige leeftijd al op Lakeside. De Engelsman stapte over naar de PDC, zijn winst van het derde toernooi was tot dusver zijn grootste succes. Richie Corner was de verrassendste winnaar. De 52-jarige darter uit York won de vierde finale van landgenoot Ryan Searle.

Delen: