full screen background image

Tickets voor WK, Grand Slam en ProTour te verdienen op YouthTour

Michael van GerwenBij de introductie van de YouthTour werd er door de PDC al over gesproken, inmiddels heeft de Professional Darts Corporation officieel bekend gemaakt wat er voor de spelers op de jeugdtoer te verdienen valt. Behalve dat de beste spelers zich plaatsen het Under-21 World Darts Championship, zijn er ook tickets te verdienen voor het PDC World Darts Championship, Grand Slam of Darts en de ProTour. Vooral dat laatste is voor de talentvolle spelers zeer aantrekkelijk, omdat ze kostenvrij aan de slag kunnen.

De nummer één en twee op de eindranking over 2011 van de Youth Tour Order of Merit en de twee finalisten van het Under-21 World Darts Championship krijgen een PoTourkaart voor liefst twee jaar. Daar bovenop zal de PDC het inschrijfgeld van alle ProTour-evenementen waaraan ze deelnemen in die periode op zich nemen. De talentvolle spelers krijgen daardoor zonder onder druk te staan de kans om zich twee jaar lang door te ontwikkelen. Indien de nummer één of twee van de Order of Merit al in het bezit is van een Tour kaart schijft dit op naar de eerstvolgende op de geldranglijst.

Hiernaast ontvangt de nummer één van de Order of Merit ook een uitnodiging voor het PDC World Darts Championship, waarin hij zal instromen in de voorronde. Aan het einde van het jaar wordt er het tweede Under 21-wereldkampioenschap gehouden. De twee finalisten krijgen net zoals na de eerste editie een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts. De wereldkampioen mag tevens deelnemen aan de Grand Slam of Darts van 2012.

Het Under-21 World Darts Championship wordt met 64 darters afgewerkt op vrijdag 4 november in Crawley. Er wordt doorgespeeld tot en met de halve finales. De eindstrijd wordt op de finaledag van het PDC World Darts Championship in Alexandra Palace afgewerkt. Michael van Gerwen, vorig jaar verliezend finalist op het WK, won tot dusver als enige twee toernooien op de YouthTour. Hij gaat met 1.535 pond dan ook aan de leiding op de Order of Merit, gevolgd door Paul Barham (1.350) en Shaun Griffiths (1.025). Co Stompé jr. staat op plaats zeven met 725 pond achter zijn naam.

Delen: