full screen background image

Van Gerwen in finale PDC Jeugd WK en pakt ticket Grand Slam of Darts

Van Gerwen - HubbardMichael van Gerwen staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het PDC Jeugd Wereldkampioenschap Darts. In Crawley maakte hij het nog even spannend tegen Shaun Griffiths door acht matchdarts te missen, in de achtste leg was het toch raak: 5-3. Zijn plaats in de finale, dag pas op 17 mei tijdens de finaledag van de Premier League Darts wordt gespeeld, levert hem ook een ticket op voor de Grand Slam of Darts.

Vos

De dag verliep uitstekend voor Van Gerwen, die al snel twee landgenoten tegen kwam. John de Kruijff ging eraf met 5-1, Gino Vos kwam tot 5-4. Tevens won Mighty Mike van Kurt Parry en Darren Whittingham, beide met 5-3. In de halve finale kwam Van Gerwen snel op een 4-1-voorsprong tegen Griffiths, die begin dit jaar nog op Lakeside speelde. Mighty Mike miste vervolgens acht matchdarts, maar in de achtste leg was het wel raak: 5-3. In de finale speelt Van Gerwen tegen de grote verrassing James Hubbard. De Engelsman uit Norwich versloeg favoriet Paul Barham met 5-2.

Prijzen

Van Gerwen is zeker van vijfduizend pond. Op 17 mei wordt de finale afgewerkt, de winnaar ontvangt zelfs het dubbele bedrag. Daarnaast krijgen beide finalisten een ticket voor de Grand Slam of Darts van volgende week én een ProTourkaart voor de aankomende twee jaar. De PDC neemt tevens het inschrijfgeld voor alle toernooien op de ProTour voor hun rekening. Vorig jaar haalde Van Gerwen ook de finale, daarin verloor hij van Arron Monk.

Delen: