full screen background image

Van Gerwen in Jeugd WK-finale en pakt ticket Grand Slam

altMichael van Gerwen heeft zijn status als eerste reekshoofd op het PDC Under 21 World Darts Championship volledig waargemaakt. Mighty Mike wist op overtuigende wijze de finale te bereiken, die pas op de finaledag van het PDC World Darts Championship in Alexandra Palace wordt gehouden. Hij is daarmee zeker van vijfduizend pond en pakt daarnaast een ticket mee voor de Grand Slam of Darts en een ProTourkaart voor 2011. In de finale staat hij tegenover Arron Monk.

Dat er een Nederlander in de finale zou staan was na de kwartfinales al zeker. Benito van de Pas wist namelijk een zeer knappe reeks neer te zetten en kwam tot de halve eindstrijd. In de openingsronde won hij van landgenoot Rico Dera en klopte vervolgens ook Ash Khayat, Curtis Hammond en Michael Smith. Smith miste in zijn eerste partij dubbel-12 voor een negendarter. In de halve eindstrijd bleek Van Gerwen te sterk voor zijn landgenoot. 

Mighty Mike knokte zich voorbij Keegan Brown (4-2), Adam Hunt (4-3), Michael Bushby (4-0) en Shaun Griffiths. Dirk van Duijvenbode was de vierde oranjeklant. Hij kwam tot de tweede ronde, waarin Bushby te sterk bleek met 4-3. Aaron Monk was als derde geplaatst en vloog zeer overtuigend door het toernooi. De zoon van Colin Monk zag zijn grootste concurrent in de onderste helft van het speelschema bij de laatste zestien verdwijnen. Lewis Venes was verrassend te sterk voor Joe Cullen met 4-3. In de halve eindstrijd won Monk vervolgens van Venes met 4-2, waardoor Monk en Van Gerwen op maandag 3 januari met elkaar de strijd aan gaan om de wereldtitel.

Delen: