full screen background image

Van Gerwen klopt Stompé jr. voor tweede YouthTour-zege

Van Gerwen - Stompe JRHeeft Michael van Gerwen de snelle stap naar de top-10, die door velen werd verwacht, misschien nog niet weten te zetten, op de dit seizoen geïntroduceerde PDC YouthTour laat hij zien bij zijn leeftijdsgenoten absoluut bij de beste te horen. In Crawley wist hij zijn tweede toernooi van dit jaar te winnen in een volledig Nederlands gekleurde finale. Co Stompé jr werkte zich naar de eindstrijd, waar hij zich met 4-1 gewonnen moest geven aan Mighty Mike. Van Gerwen is daarmee de eerste darter die twee toernooien op de Tour weet te winnen.

Van Gerwen won op weg naar finale van Robbie Herbert (3-0), Brandon Monk (3-0), Lewis McGurn (3-2), James Thompson (3-0, Jamie Grinhaff (3-0) en Chris Auberey (4-2). Stompé jr. had een paar toernooien nodig om op gang te komen, zijn resultaten zijn nu met de week beter. In Crawley versloeg hij Ryan Herrington (3-1), Greg Upton (3-0), Aden Kirk (3-1), Wouter Vaes (3-0), Adam Smith-Neale (3-1) en Michael Smith (4-1) die dit jaar ook al een ProTour-evenement wist te winnen. 

In de einstrijd opende Stompé nog sterk met een 86-finish voor 1-1, daarna nam Van Gerwen de regie over. Hij brak in de vierde leg via tops en gaf daarna gas. Met tweemaal 140- en 125-scores liep hij weg in de vijfde leg om het af te maken via dubbel-10. "Ik ben heel blij, want ik wilde snel weer een tornooi winnen. Dit is goed voor mijn vertrouwen", aldus Mighty Mike. "Dat Co de finale haalt geeft maar weer eens aan dat er goede spelers doorkomen in Nederland. Dat is mooi om te zien."

Delen: