full screen background image

Van Gerwen zorgt voor dubbel oranjefeest

Michael  van GerwenMichael van Gerwen heeft zijn derde toernooi op de PDC YouthTour gewonnen. Mighty Mike zorgde daarmee voor dubbel feest in Derby. Eerder op de dag wist Raymond van Barneveld namelijk al het Players Championship op zijn naam te schrijven. Van Gerwen was in de finale met 4-1 te sterk voor Michael Smith en zet een grote stap naar de eerste plaats in de eindrangschikking van de Youth Order of Merit.

Behalve een ProTourkaart, welke Van Gerwen al bezit, ligt er voor de nummer één ook ticket klaar voor de Grand Slam of Darts. Eerder dit jaar was de Nederlander ook al de beste op de toernooien in Wigan en Crawley. In de eerste partij won hij van Jimmy Hendriks met 3-0, die eerder deze week nog de Winmau World Masters bij de jeugd wist te winnen. Daarna volgden zeges op Leon Bailey (3-1), Marc Evans (3-0), Ricky Evans (3-1), Rick Veugelers (4-1) en Smith (4-1).

Door de World Masters waren veel jonge Nederlandse talenten doorgereden naar Derby voor het jeugdtoernooi. Veugelers haalde de halve finale, Dirk van Duijvenbode en Mike Zuidwijk de kwartffinale. Co Stompé jr. kwam tot de derde doorgang en schreef daardoor nog 25 pond bij. Van Gerwen verdiende met zijn eindzege 600 pond en had de leiding op de Order of Merit al te pakken met 1.925 pond. Hij loopt nu dus flink weg.

Delen: