full screen background image

Welshman Lewis maakt belofte waar

Jamie Lewis heeft de beste zaken gedaan tijdens het PDC YouthTour-weekend in Duitsland. Keulen was voor de Welsman de plaats om zijn eerste toernooi te winnen. Datzelfde deden Adam Smith-Neale en Chris Aubrey een dag eerder.

Hegemonie doorbroken

In de eerste twee weekenden waren James Hubbard, Michael Smith en Arron Monk oppermachtig. Zij slaagden er dit keer niet in om de hoofdprijzen te pakken. Smith-Neale won zaterdag het eerste toernooi in Duitsland door in de finale af te rekenen met Josh Payne. Een ronde eerder maakte de Engelsman een einde aan de opmars van Ryan de Vreede. Het tweede toernooi ging naar Aubrey, die in de finale met minimaal verschil won van Jamie Lewis (4-3).

Monk

De Welshman wist dit zure nederlaag een dag later recht te zetten. Hij wordt gezien als een groot talent en verdiende begin dit jaar ook een ProTourkaart. Inmiddels is hij dan ook de top-100 ingedoken op de wereldranglijst. Lewis won ditmaal op zijn beurt in de finale met 4-3 van Arron Monk. Monk won eerder al liefst drie toernooien en wist zijn eerste plaats op de ranking door deze finaleplaats te verstevigen. Zaterdag haalde hij ook al een kwart- en halve finaleplaats.

Nederlanders

De Vreede was de best presterende Nederlander in Keulen. Hij haalde de halve finale op zaterdag en de kwartfinale op zondag. Gino Vos kon zijn status als vaste speler op de ProTour niet waarmaken. Hij kwam in de drie toernooien niet voorbij de tweede ronde.

Delen: