full screen background image

Zege Meulenkamp op Challenge Tour

In de schaduw van het geweld op de ProTour wordt er dit jaar zowel een YouthTour als ChallengeTour afgewerkt. Daarop was er gelijk in het eerste weekend Nederlands succes. Ron Meulenkamp wist na een moeilijke opstartperiode bij de PDC toe te slaan met toernooiwinst op de ChallengeTour. Ryan de Vreede en Dirk van Duijvenbode lieten zich gelijk goed zien op de YouthTour.

Toernooizege voor Meulenkamp

De 25-jarige Meulenkamp stond in januari op Lakeside, om daarna de overstap te maken naar de PDC. De eerste stappen waren moeilijk, want hij wist geen Tourkaart te verdienen en greep ook naast deelname aan de UK Open. Het meest de prestatie in Wigan nog knapper voor de linkshander. De ChallengeTour is dit jaar losgetrokken van de YouthTour. Alle spelers die deelnamen aan Q-School, maar geen Tourkaart veroverden mogen het hele jaar op de ChallengeTour spelen. Voor de beste spelers van deze Tour ligt er aan het einde van de rit onder meer een Tourkaart klaar. In acht weekenden worden er telkens twee toernooien afgewerkt. Meulenkamp kwam in de eerste tot de vierde ronde, waarin hij verloor van Jamie Robinson. Robinson zette vervolgens door en won het eerste toernooi. Daarna was het de beurt aan de Nederlander. Hij won achter elkaar van Stuart Holden (5-2), Danny Pinhorne (5-2), Jamie Robinson (5-3), Stephen McNally (5-2), Dave Weston (5-4), Ian McFarlane (5-2) en in de finale van Alan Tabern (5-4). De toernooizege levert hem 2.000 pond op en met zijn eerder behaalde 200 pond is hij ook gelijk leider van de ChallengeTour Order of Merit.

Drukke YouthTour

De afgelopen jaren zijn de jeugdtoernooien van de PDC een doorslaand succes geworden. Dat bleek dit weekend ook weer met ongeveer 150 jonge darters aan de oche. De twee toernooien werden gewonnen door Nick Kenny en Lewis Venes. De 21-jarige Welshman Kenny stond vorige maand nog bij de laatste-16 van de Dutch Open en ook bij de PDC liet hij zich gelijk gelden. Zo won hij van James Hubbard en Ryan de Vreede. In de finale kreeg Josh Payne met 4-2 klop. Lewis Venes deed in het tweede toernooi exact hetzelfde, want ook hij klopte Payne in de eindstrijd. Voor de winnaars op de YouthTour ligt telkens 1.000 pond klaar. In het eerste toernooi De Vreede de halve finale en koppelde daar ook nog een kwartfinale aan vast. Dirk van Duijvenbode kwam in het tweede toernooi tot de halve finale en liet daarmee weer zien in goede vorm te zijn op weg naar de UK Open.

Delen: