full screen background image

Zuydwijk en Tabern winnen op Youth en Challenge Tour

Mike Zuydwijk heeft een fantastische week afgesloten met zijn eerste toernooizege op de PDC Youth Tour. De Nederlander was de gehele dag bijna niet te stoppen en won van onder meer UK Open-surprise Aden Kirk en voormalig jeugdwereldkampioen James Hubbard. Op de Challenge Tour ging de dagwinst naar Alan Tabern, waarbij The Saint wederom laat zien eigenlijk gewoon op de ProTour thuis te horen.

Ongekende week

Zuydwijk wist zich midweeks al te plaatsen voor het PDC World Youth Darts Championship, door de Nederlandse qualifier te winnen. Hij reisde door naar Reading en sloeg daar gelijk zijn slag. Het rijtje met overwinningen was indrukwekkend. De 19-jarige Zuydwijk won van Terry Webb (4-0), Harry Ward (4-1), Dan Dean (4-0), Jake Patchett (4-3), Aden Kirk (4-1), Rowby-John Rodriguez (4-1) en James Hubbard (4-0). Het leverde hem 1.000 pond op, waardoor hij ook gelijk samen met Nick Kenny aan de leiding gaat van de Youth Tour Order of Merit. Kevin Voornhout haalde de vierde ronde, waarin hij verloor van de Oostenrijker Rodriguez. Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode en John de Kruijf vlogen eruit in de derde doorgang.

Tabern maakt zijn naam waar

Alan Tabern stond nog niet zo lang geleden tussen de toppers bij de PDC. Hij klopte op de deur van de top-10, maar is daarna in een vrije val terechtgekomen. Het ging zelfs zo erg voor The Saint dat hij uit de top-64 van de wereld viel. Daardoor moest de linkshander in januari een Tourkaart zien te verdienen, maar het ging mis op Q-School. Hij moet zich nu zien terug te knokken via de Challenge Tour en daar slaagt hij voorlopig goed in. Tijdens het eerste weekend noteerde Tabern al een halve finale en een finaleplaats. Nu ging hij zelfs met de volle buit naar huis. Hij won achter elkaar van Tony Richardson (5-2), Jonathan Worsley (5-3), Steven Lippett (5-0), Daniel Day (5-4), Mark Frost (5-4), Luke Woodhouse (5-4) en Ian McFarlane (5-4). Hij gaat nu ook aan de leiding op de Challenge Tour Order of Merit met 3.500 pond. Ron Meulenkamp won het tweede toernooi op de Tour, maar vloog er nu al in de eerste ronde uit. Hierdoor staat hij nu achter Jamie Robinson (2.400) op de derde plaats (2.200). Dick van Dijk was de beste Nederlander, hij kwam tot de vierde ronde.

Delen: