full screen background image
Raymond van Barneveld Michael van Gerwen Premier League Darts 2017 Manchester

Barney verrast Van Gerwen; diesel Taylor op tijd warm

Raymond van Barneveld heeft voor een verrassing gezorgd op de Champions League of Darts door Michael van Gerwen te verslaan. In de openingsfase strafte Barney de missers van Mighty Mike op de dubbels genadeloos af en gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen. Phil Taylor won als titelverdediger zijn eerste groepsduel met 10-7 van Adrian Lewis.

Vroege marge vastgehouden

Van Barneveld heeft de afgelopen periode gewerkt aan finetunen van zijn nieuwe Targetdarts en dat resulteerde erin dat hij zijn pijlen iets heeft verlengd en daardoor nu met 28grams darts gooit. Het spel zag er in de openingsfase erg goed uit en hij profiteerde optimaal van de kleine foutjes van Van Gerwen. Zo miste Mighty Mike in de vierde pijl op de dubbels en sloeg Barney toe met een 120-finish voor 1-3. Met veel moeite vond de Hagenaar dubbel-2 voor zijn eigen leg, om nog een break te plaatsen door een 180’er en een 136-finish (2-5). Zijn zesde maximale score en een 96-finish bracht hem een marge van vier legs. Nog voor de pauze had Van Gerwen dit moeten halveren, om een volle beurt op de dubbels te missen. Zo werd het toch 3-7. Dat verschil bleef op het bord, tot Van Gerwen in de veertiende leg weer zijn dubbel miste. Barney stapte in voor 5-9 en maakte het af met een tweedart 81-finish.

Taylor draait steeds meer warm

Adrian Lewis is sinds de World Matchplay van het toneel verdwenen en kwam erg fris aan in Cardiff. Zijn start was ook uitmuntend met een 140-finish, om vanaf 3-3 dankzij een 76-finish weg te lopen naar een 4-6-voorsprong door een 104-finish. Met een 12-darter werd het ook 5-7, voor Taylor de motor had opgewarmd. Met twee 180’ers op rij in de veertiende leg en een 117-finish was het 7-7. Daar kwam een solide eigen leg overheen en een bulls-eye 129-finish voor de break. Met een 71-finish klaarde de titelverdediger vervolgens de klus.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: