full screen background image

Dubbels breken Van Gerwen op tegen Taylor; Barney door

Michael van Gerwen is uitgeschakeld op de Champions League of Darts. Tegen Phil Taylor was hij lange tijd de bovenliggende partij, maar gaf te veel legs weg door dubbels te missen. Daardoor kon Taylor voldoende legs sprokkelen voor de halve finale. Raymond van Barneveld voegt zich bij hem door de klinkende 10-2-zege op Adrian Lewis.

Barney walst over zwakke Lewis heen

Van Barneveld wist dat hij zo ruim mogelijk moest winnen om zichzelf te verzekeren van de halve finales. Zijn start daarvoor was uitmuntend. Het werd snel 2-0, waarop Lewis twee pijlen op tops miste. Barney stapte in met een 96-finish en gooide er gelijk een 180’er achteraan. De Nederlander begon nu echter ook dubbels te missen, alleen strafte Lewis het niet af. Daarop volgde alweer een uitmuntende leg van Barney en was het liefst 5-0. Daarmee was de koek nog niet op voor Jackpot. De Engelsman miste nog maar eens een dart op de dubbel en keek tegen een 6-0-stand aan. Lewis pakte eindelijk een leg en kreeg ook alle kansen om er gelijk een tweede aan toe te voegen. Dat liet hij na (7-1), om dubbel-12 wel te gooien. Een comeback zat er echter niet in, want met een 76-finish was het al 8-2. Barney maakte het af voor 10-2 en was daardoor zeker van de halve finale.

Te veel legs weggegeven

Zo moest Taylor minimaal acht legs pakken om door te komen, maar werd in de openingsfase gelijk onder zware druk gezet. Taylor miste bulls-eye en kreeg een 127-finish om zijn oren. Daar kwamen zeven perfecte pijlen achteraan van Mighty Mike. De achtste verdween net in de 5, maar het was wel gelijk 2-0. De derde leg leek ook in de maak, tot The Power wist zich te redden met een 116-finish. De vierde 180’er bracht Van Gerwen naar 3-1. Hij had ook 4-2 kunnen maken vanaf 121, alleen bulls-eye viel er niet in. Daardoor kwam The Power terug met een 81-finish tot 3-3. De zevende leg leek gelijk weer een break te worden, alleen 127 kreeg de Nederlander niet in zes pijlen uit. Hij maakte wel 4-4, om de negende leg weer uit handen te geven. Vijf pijlen op de dubbels waren niet raak en ook de tiende leg gaf hij uit handen: 4-6. Uit de onderbreking gooide Van Gerwen zijn achtste 180’er, zag Taylor één dart op dubbel-16 missen en brak met een 66-finish. Zijn eigen leg was met een 80-finish gedaan voor 6-6, voor The Power zich herpakte met een 180’er. Van Gerwen maakte 7-7 en miste één dart voor een nieuwe break. Deze misser werd gelijk weer afgestraft met een 107-finish waardoor Taylor zeker was van de halve finale. Het liep naar 9-9 en daarin hield Taylor zijn eigen leg voor de 10-9-zege.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: