full screen background image

Suljovic verrast Anderson in Champions League; Wright klopt Chizzy

Mensur Suljovic heeft voor een grote verrassing gezorgd op de Champions League of Darts. De Oostenrijker was met liefst 10-3 te sterk voor Gary Anderson en daarmee heeft hij een grote stap gezet naar de halve finale. Peter Wright maakte zijn status waar tegen Dave Chisnall en won met 10-5.

Wright oud en vertrouwd

De afgelopen maanden leek Wright erg vermoeid over te komen en rommelde ook weer regelmatig met zijn materiaal. In Cardiff zagen we de oude en vertrouwde Wright en dat bracht hem ook direct succes. Chisnall nam juist de gehele zomer een pauze en speelde alleen vorige week een teleurstellend toernooi in Mannheim. Met een 96-finish maakte hij nog nog 1-1, daarna vloog Wright weg naar 4-1 met onder meer een 76-finish. In de achtste leg kreeg Chisnall vanaf 64 de kans om terug te slaan, maar tops vloog er niet in. Dat was ook gelijk de beslissing. Wright brak via dubbel-4 en volgde met een 110-finish (6-3). Die marge hield hij vast en in de slotfase wist Wright er nog een 11-darter met een 180’er en een 89-finish tegenaan te gooien, om te besluiten met een 180’er en een 80-finish: 10-5.

Anderson draait niet warm

Anderson sloeg de afgelopen weken op de European Tour over, terwijl we Suljovic daar voor het eerst weer zagen. De Oostenrijker was daar allerminst scherp, al komt dat mede doordat hij opnieuw vader is geworden. In Cardiff was hij wel weer bij de les, waar dat van de Schotse nummer twee van de wereld niet gezegd kon worden. Suljovic opende de partij met een 180’er, om gelijk te breken. Anderson kon de dubbels in de eerste legs niet vinden en zo was het door een 81-finish liefst 0-6. Zijn allereerste 180’er bracht Anderson een 11-darter, om in de negende leg vier pijlen te missen om de spanning terug te brengen. Suljovic maakte hierdoor tot 2-7 en in de twaalfde leg met een 157-finish 3-9. Zijn derde 180’er bracht hem daarop de overwinning.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: