full screen background image
World Cup Schotland Anderson Wright

Suljovic zet ook Wright aan de kant; Anderson krijgt herkansing

Mensur Suljovic heeft na Gary Anderson ook Peter Wright aan de kant gezet, daardoor is de Oostenrijker al geplaatst voor de halve finale van de Champions League of Darts. De twee Schotten spelen zondag om de tweede halve finaleplaats, doordat Anderson won van Dave Chisnall.

Anderson op tijd bij de les

Anderson werd in de middag nog geveegd door Suljovic en wist zich te herpakken. Met een 76-finish en een 180’er was het 3-1, voor Chisnall eigenlijk op gelijke hoogte had moeten komen. Hij miste twee pijlen op tops en zag Anderson daarna niet meer terug. Af en toe met de nodige moeite hield de Schot zijn legs, zo ging hij de pauze in via dubbel-1 en de 6-4-voorsprong. Na de onderbreking pakte Chisnall nog één leg, waarop het in heel snel tempo 9-5 was. Met een 78-finish deed Chizzy nog iets terug en brak met een 12-darter. Zijn eigen leg gaf hij ondanks een 180’er toch weer uit handen doordat Anderson een 124-finish noteerde voor de 10-7-zege.

Tien 180’ers voor The Gentle

Suljovic is dit weekend in Cardiff uitmuntend in vorm en gooide tegen Wright liefst tien keer 180 en kwam uit op een gemiddelde van 102,77 per beurt. Met een 105-finish kwam Suljovic op 2-3, om vervolgens weg te lopen naar 3-6. Wright bleef in de partij hangen met een 61-finish, waarna het om en om ging. Vanaf 6-8 begon Snakebite de druk echter op te voeren en kwam met een 144-finish op 7-8 en ondanks een 180’er van The Gentle was het op dubbel-8 ook gelijk. De zeventiende leg mocht Suljovic beginnen en wist opnieuw toe te slaan met een 82-finish. In de leg van de Schot volgde nog maar eens een 180’er en uiteindelijk dubbel-8 voor de 8-10-zege.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: