full screen background image

Van Gerwen blijft in de race; Barney onderuit tegen Taylor

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend herpakt van zijn nederlaag tegen Raymond van Barneveld. Door van Adrian Lewis te winnen heeft hij nog altijd uitzicht op de halve finales van de Champions League of Darts. Ondertussen won Phil Taylor van Barney, waardoor het zondag een flinke rekensom kan worden.

Kansen in openingsfase niet gepakt

Taylor en Van Barneveld speelden allebei een sterke partij in de middag, maar konden in de avond dat niveau niet herhalen. Dat leverde wel een spannend duel op met kleine verschillen. Barney opende met een 67-finish, gevolgd door de 70-finish van The Power. Het liep volledig in evenwicht tot 4-4, waarbij met name Taylor een paar keer ontsnapte door finishes van 81 en 120. In de negende leg kwam de eerste break doordat Van Barneveld niet uit was in zes beurten. Daar kwam een 92-finish overheen voor de 6-4-pauzestand. Na de onderbreking had Barney gelijk terug kunnen komen. Hij gooide een 180’er gevolgd door een 76-finish, om in de twaalfde leg na een maximale score twee volle beurten op de dubbels te missen (7-5). Het liep zo naar 8-6, voor Taylor nog een break pakte. Van Barneveld gooide in de zestiende leg nog wel zijn vijfde 180’er, maar miste ditmaal vanaf 117 tops. Zo won Taylor met 10-6.

Flinke tussensprint

Van Gerwen moest winnen en begon sterk aan het duel. Hij brak Lewis direct, alleen die sloeg terug met een 170-finish. Van Gerwen knalde daar overheen met een 180’er en een 11-darter, om er met opnieuw een maximale score ook 3-1 van te maken. Met hangen en wurgen hield Lewis de zevende leg in handen met een 94-finish, daarna was Van Gerwen gevlogen. Met een 114-finish hield hij zijn eigen leg, gevolgd door een break en een 82-finish voor 7-3. Uit de onderbreking gooide Lewis een 180’er en een 80-finish voor zijn vierde leg, waarop Van Gerwen geen leg meer afstond. Hij denderde naar 10-4 en deed daardoor nog goede zaken voor zijn legsaldo. Mocht hij zondagmiddag Taylor verslaan en Barney ook van Lewis winnen kan het namelijk wel eens aankomen op legsaldo. Op dit moment staat Taylor op +7, Van Barneveld op +1 en ook Van Gerwen op +1.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: