full screen background image

Van Gerwen krijgt snelle herkansing tegen Taylor in Cardiff

Michael van Gerwen en Phil Taylor zullen elkaar alweer snel treffen. De twee titanen zijn namen aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van de Champions League of Darts. Dit zal het toernooi zijn waar Van Gerwen zijn rentree op televisie zal maken, nadat hij de komende weken de toernooien Down Under overslaat.

Top-8 aanwezig op de BBC

De Champions League of Darts is vorig jaar in het leven geroepen. Het is voor het eerst dat de BBC een toernooi van de PDC op de buis brengt en daarvoor is de top-8 van de wereld uitgenodigd. Vorig jaar was Taylor in topvorm tijdens dit tweedaagse event en won zowel in de groepsfase als in de finale van Van Gerwen. Nu zijn ze opnieuw aan elkaar gekoppeld, waardoor er een snelle herkansing komt voor de Nederlander na zijn nederlaag tijdens de World Matchplay. Dat geldt ook voor Raymond van Barneveld en Adrian Lewis. Ook zij verloren in Blackpoolk van Taylor en zitten allemaal in groep A. De andere groep bestaat uit Gary Anderson, Peter Wright, Dave Chisnall en Mensur Suljovic. Na de groepsfase zijn er zondagavond halve finales en de finale. De winnaar gaat naar huis met 100.000 pond. Opvallende afwezige, doordat hij uit de top-8 is gevallen, is James Wade.

Van Gerwen vader geworden

Deze zomer gaat Van Gerwen niet naar Nieuw-Zeeland en Australië, waar drie toernooien van de World Series worden gespeeld. Dit besluit was al eerder genomen vanwege de zwangerschap van zijn vrouw Daphne. Afgelopen weekend is het stel ouders geworden van dochter Zoë. Het eerste toernooi dat Van Gerwen weer zal gaan spelen is begin september in Maastricht; de Dutch Darts Masters.

Delen: