full screen background image

Wright mist acht matchdart en schenkt Anderson halve finaleplek

Peter Wright heeft het Schotse onderonsje met Gary Anderson volkomen uit handen gegeven. Wright miste acht matchdarts en zo ging Anderson naar de halve finale van de Champions League of Darts. Voor Wright lijkt het inmiddels een dingetje te worden, want hij miste eerder dit jaar ook al een karrenvracht aan matchdarts in de finale van de Premier League. Door dit resultaat voegt Anderson zich bij Mensur Suljovic, die ook won van Dave Chisnall.

Acht matchdarts gemist door Snakebite

De Schotten werkten vanaf de eerste leg een spannende strijd af, waarin ze allebei ook regelmatig hun kansen lieten liggen om weg te lopen. Scorend was Anderson bijna niet bij te houden, want de 180’ers vlogen er als zoete koek in. De dubbel vervolgens gooien voor de breaks was niet altijd het geval. Wel nam hij in de openingsfase de leiding (4-2), maar wist Wright terug te komen naar 4-4. Wright maakte met een 120-finish ook 5-5 en het werd ook 6-6. In de veertiende leg kwam daar de tiende 180’er overheen voor Anderson, om vanaf 81 de kans te laten liggen om het verschil te maken en in de herkansing ook vanaf 13. Zo ontsnapte Wright via tops voor 7-7. Snakebite vuurde daarop een 180’er en wist voor het eerst in de partij op voorsprong te komen. Zijn eigen leg opende de nummer drie van de wereld opnieuw met een maximale score en gooide er nog een 140’er achteraan: 7-9. Anderson kwam nog een leg dichterbij, voor Wright in zijn eigen leg rustig weg kon lopen. De matchdart bleek een probleem, want hij miste liefst zeven matchdarts. Anderson ontsnapte en mocht de slotleg beginnen. Toch kreeg Wright opnieuw een matchdart en vond dubbel-12 ook niet. Daardoor kon Anderson opnieuw ontsnappen.

Suljovic blijft sterk

Suljovic was dankzij twee zeges op de Schotten al zeker van de halve finales en maakte zijn groepsfase compleet door ook Dave Chisnall overtuigend aan de kant te zetten. Hij liet in de eerste leg gelijk zien dat hij opnieuw scherp was met een bulls-eye 87-finish, om daarna foutjes van Chisnall af te straffen voor 3-1. Met een 80-finish en een 74-finish was het 6-3 en een 125-finish bracht Suljovic zelfs naar 9-5. Chisnall kon niets meer terugdoen en zo werd de Engelsman voor de derde keer op rij gepresenteerd op een stevige nederlaag: 10-5.

Championship League of Darts: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: