Connect with us

UK Open

CHAOS RONDOM UK OPEN DARTS; TOERNOOI GAAT ALSNOG DOOR

Na een aantal bizarre mededelingen gaat de UK Open Darts 2018 toch door. Het resort in Butlin’s Minehead heeft zojuist bekendgemaakt dat door de extreme weersomstandigheden het volledige weekend is afgeblazen, maar de tweet werd al snel verwijderd. Donderdagavond ging de Premier League Darts ook al niet door. Inmiddels laat de PDC echter weten dat het toernooi wél doorgaat vanuit het ‘spelersperspectief’.

Sneeuwstormen in Groot-Brittannië

De afgelopen dagen wordt Groot-Brittannië opgeschrikt door forse sneeuwstormen. Dit zorgde ervoor dat in Exeter al niet gespeeld kon worden voor de Premier League Darts. De verwachting was dat er dit weekend wel gespeeld kon worden voor het eerste ranking televisietoernooi van het jaar.

Geen toeschouwers

Uitstellen was volgens de betrokkenen ook niet mogelijk, aangezien de PDC-kalender tot augustus stampvol zit. Zeven spelers besloten niet af te reizen naar Minehead, maar de rest wist met veel moeite wel de locatie te bereiken. Twee uur voor de start van het toernooi heeft Butlin’s, het bedrijf achter de locatie waar gespeeld zou worden, naar buiten gebracht dat er toch niet gespeeld wordt. Dit werd echter al spoedig ontkracht door de PDC. Inmiddels blijkt dat Butlin’s heeft besloten dat er geen toeschouwers bij het toernooi aanwezig mogen zijn uit veiligheidsredenen.

Achter gesloten deuren

Een update van beide partijen laat nu weten dat het toernooi door zal gaan in Minehead, maar wel achter gesloten deuren. De wedstrijden worden uitgezonden door ITV4. Het is wel de vraag of de wedstrijden op het grote hoofdpodium zullen worden gespeeld, of dat er zal worden uitgeweken naar het kleinere tweede podium.

Delen:

Meer over UK Open