Connect with us

World Grand Prix

Chisnall hortend en stotend voorbij Dolan

Dave Chisnall World Matchplay 2

Dave Chisnall heeft voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Engelsman deed dat eerder in 2013 en haalde toen ook gelijk de finale. Na een moeizame zege op Robbie Green was Chizzy nu duidelijk te sterk voor Brendan Dolan. Zijn grote manco, het afmaken van een partij, brak hem echter nog wel bijna op. Dolan kon een vierde set afdwingen en daarin bleef de genadeklap heel lang uit. In de vijfde leg was de zesde 180’er uiteindelijk zijn redding.

Snel verschil gemaakt

Dolan speelde uitstekend tegen Peter Wright voor de verrassing, terwijl Chisnall eigenlijk had moeten verliezen van Robbie Green. Het was te danken aan de bibbers van Green bij de finish waardoor Chizzy door rolde. Van dat buitenkansje maakte hij tegen de Noord-Ier gelijk gretig gebruik. Zijn eerste set was namelijk uitstekend met gelijk een 13-darter voor de break en drie gemiste openingsdubbels braken hem in de tweede leg niet op. Dolan slaagde er niet in om vanaf 136 dubbel-8 te vinden en zo was de eerste set al gedaan. De 170-finish viel in de tweede set niet voor Chisnall, om daarna toch weer de rebreak te pakken. Met een 160-score als opening in de derde leg was het verschil opnieuw gemaakt, maar vanaf 81 ging de Engelsman lelijk in de fout. Hij miste single-12 vanaf 81 en zo kon Dolan een vijfde leg afdwingen. Daarin hijgde de Noord-Ier in de nek van Chizzy, ditmaal maakte hij met zijn derde dart geen fout op tops om er 2-0 in sets van te maken.

The History Maker vanuit het niets naar een set

Met een 180’er kon Dolan de derde set wel goed openen, maar daarna moest The History Maker steeds dieper zuchten. Er lukte weinig bij de Noord-Ier, tot er na beurten op rij zonder triple pardoes een 141-finish in viel. Chisnall maakte gelijk met een 11-darter en zo kwam er opnieuw een vijfde leg. Daarin was het speuren voor beide darters, maar wist Dolan tops te vinden om een vierde set te bereiken. Daarin opende Chisnall sterk met een 122-finish, om er ook een 180’er achteraan te gooien. Hij miste alleen vijf dubbels op rij en gaf Dolan zo de kans om er toch weer 1-1 van te maken. In zijn eigen legs gooide Chisnall echter telkens een 180’er en daardoor pakte hij de zege via tops.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix