Connect with us

Pro Tour

Chisnall houdt Durrant af van eerste titel tijdens negendarterregen

Dave Chisnall heeft het tweede Players Championship weten te winnen. In de finale wist hij Glen Durrant van zijn allereerste titel bij de PDC af te houden. Het kwam aan op een slotleg, waarin Chizzy de sterkste bleek. Het was daarnaast de dag van de negendarters, liefst vier stuks.

Knokken uit achterstand

Durrant had het nodige fortuin om uiteindelijk de finale te bereiken, want geen enkele wedstrijd ging makkelijk voor de Engelsman. Zo kwam hij tegen Madars Razma in de eerste ronde al op een 2-4-achterstand, om toch met 6-5 te winnen. Ook tegen Robert Thornton en John Henderson kwam hij op een 4-1-achterstand, om toch nog te winnen. De andere zeges werden behaald op Peter Wright, Zoran Lerchbacher en Joe Cullen. In de andere helft van het speelschema moest Chisnall ook twee keer tot een elfde leg gaan. Hij won achtereenvolgens van Nathan Aspinall (6-2), Luke Humphries (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-2), Rob Cross (6-3), James Wade (6-5) en Jonny Clayton (7-5).

Slotleg komt eraan te pas

In de finale wist Durrant gelijk een break te pakken met een 96-finish, maar Chisnall sloeg terug met zijn 64-finish en dubbel-2 voor 2-1. Het liep naar 3-3, voor Duzza vier pijlen kreeg om te breken. Hij sloeg niet toe en Chisnall knalde er een 100-finish uit. Vanaf dat moment liep Chizzy langzaam weg. Van 6-4 werd het 7-5. Chisnall kreeg vier matchdarts en dacht nog terug te mogen komen. Hij zag Durrant echter 170 uitvuren voor 7-7. De slotleg mocht Chisnall zelf beginnen en hield uiteindelijk nét het voortouw voor de 8-7-zege.

Vier negendarters

De dag in Wigan stond vooral in het teken van de negendarters. Geert Nentjes gaf het startsein. De darter van Urk gooide zijn perfecte leg in zijn eerste weekend op de Pro Tour. Dave Chisnall, Chris Dobey én Michael van Gerwen volgden. Van Gerwen deed dat overigens via een aparte route, want na twee keer 180 gooide hij triple-19, triple-16 en dubbel-18. Het bracht hem overigens geen zege. In de kwartfinale verloor de Nederlander met 3-6 van Jonny Clayton, ondanks een gemiddelde van 104 per beurt. Daardoor kwam er na 22 zeges op rij een einde aan de reeks van MvG.

Vroege domper Van Barneveld

De Nederlanders konden ditmaal geen hoofdrol vertolken. Van Gerwen was met zijn kwartfinale de beste oranjeklant. Nentjes, Mario Robbe, Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan én Vincent van der Voort verloren allemaal in de derde ronde. Voor Raymond van Barneveld was het een pijnlijk weekend. Haalde hij zaterdag de tweede ronde, nu ging het in de eerste ronde al mis. Tegen Steve West nam Barney nog een 2-0-voorsprong, om daarna zes legs op rij te verliezen. Hij sloot af met een gemiddelde van slechts 85,1 per beurt.

Delen:

Meer over Pro Tour