Connect with us

World Grand Prix

Chisnall maakt moeizaam einde aan opmars Gurney

Dave Chisnall World Matchplay 2016

Dave Chisnall heeft zich geplaatst voor de halve finale van de World Grand Prix. In het Ierse Dublin won Chizzy met 3-1 in sets van Daryl Gurney. Gurney miste twee pijlen voor de eerste set en kwam halverwege de derde set pas over deze tik heen. Het bracht hem terug in de partij, maar Chisnall was niet van plan om in de vierde sets zijn eigen legs nog af te geven.

Twee dure missers

Gurney begon slordig door gelijk drie pijlen te missen voor de openingsleg en Chisnall profiteerde voor de break. Die marge was hij net zo snel kwijt, waarop beide darters echt op stoom kwamen. Met een 180’er en een 87-finish pakte Gurney zijn eigen leg, om er nog een 180’er achteraan te gooien. Dubbel-15 viel niet voor de 150-finish en ook vanaf 100 wilde tops niet vallen. In beide gevallen profiteerde Chisnall om toch de eerste set te pakken. Het bleek gelijk een flinke tik voor de Noord-Ier.

Superchin schrikt weer wakker

In de tweede set miste Gurney maar liefst vier pijlen op rij om te openen en in zijn eigen leg ging het mis op de laatste dubbels. Hij begon opnieuw met vier missers, maar herpakte zich met scores van 180 en 140. Superchin miste alleen een volle beurt op dubbel-18 en werd door een tweedart 65-finish opnieuw gebroken. In de derde leg miste Gurney zelfs zeven pijlen om te openen en zo was het verschil pardoes al 2-0 in sets. De partij in het slot gooien deed Chisnall nog niet. Hij miste bulls-eye voor een nieuwe break, om zijn eigen leg te openen met zes missers. Het leverde Gurney de break op en vervolgens met zijn vierde 180’er en dubbel-14 ook de set.

Eigen legs toch binnen voor Chizzy

In zijn eigen set herpakte Chisnall zich, om in de tweede leg een rommeltje te maken van zijn kans. Hij gooide zichzelf dood en zo kon Gurney de leg redden. Met een nieuwe 180’er en zijn derde dart in tops kwam hij alsnog op één leg van de overwinning. Met zijn zesde 180’er liep Superchin in zijn eigen leg toch weer weg en vond dubbel-8 voor de 89-finish. Zo kwam er voor de tweede keer een vijfde leg, waarin Chisnall zijn eerste dart gelijk in het hoekje van tops duwde. Het gaf hem het voortouw en dat hield hij vast.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix