Connect with us

European Tour

Chisnall pakt in Kopenhagen grootste titel in zes jaar tijd

Dave Chisnall heeft voor de tweede keer in zijn carrière een toernooi op de European Tour gewonnen. In 2013 won hij in Hildesheim en nu was het raak in Kopenhagen. Ondanks dat Chizzy steevast in en rond de top-10 van de wereld bivakkeerde, won hij alleen vloertoernooien. Denemarken bracht hem eindelijk weer succes op het grote podium.

Eindelijk weer raak

In 2013 won Chizzy van onder meer Kevin Painter, Paul Nicholson en Steve Beaton, om in de finale af te rekenen met Peter Wright. Vijf keer stond de Engelsman ook nog in de finale, maar ging ten onder tegen Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen (2x) en James Wade. Ditmaal viel het wel zijn kant uit, al was het met name in de halve finale heel erg close. In de derde ronde moest er al een laatste leg aan te pas komen tegen Mensur Suljovic, Jermaine Wattimena werd in de kwartfinale met 6-1 verslagen. Jonny Clayton wist in de halve eindstrijd een grote achterstand goed te maken, een 180’er en dubbel-2 met zijn laatste dart redde Chisnall (7-6).

Tank in finale leeg

In de bovenste helft van het speelschema wist Chris Dobey zich er doorheen te worstelen. Hij versloeg eerst Kirk Shepherd om de finaledag te openen, om te ontsnappen tegen Jose de Sousa. De Portugees haalde zijn eerste kwartfinale en nam een riante voorsprong. Die gaf hij in een slotleg toch weg. Ook de halve finale leek mis te gaan voor Dobey, want Gerwyn Price vloog weg naar 3-0. Dobey boog het om en won alsnog met 4-7. In de finale was de tank echter leeg. Hij kon zijn niveau niet meer halen en Chisnall wel met 8-3.

Eerste kwartfinale Wattimena

Met de 25.000 pond aan prijzengeld komt Chisnall weer een stuk dichterbij de top-10, hij staat nog wel altijd twaalfde. Chris Dobey stijgt naar de dertigste plaats en zit Van Barneveld tot op 250 pond op zijn huid. Voor Wattimena was het na zeges op Michael Smith en Ian White zijn eerste kwartfinale op de European Tour. Hij is nummer 23 op de wereldranglijst. Vincent van der Voort was de andere Nederlander in Kopenhagen, hij verloor zijn eerste ronde. Met nog drie toernooien voor de deelnemerslijst van de World Matchplay wordt voltooid staat Van der Voort op een virtuele 14e plaats op de Pro Tour Order of Merit. Hij heeft een buffer van een kleine 2.000 pond op nummer 17 James Wilson.

European Tour Kopenhagen: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour