Connect with us

Pro Tour

Chisnall verwerkt Premier League mispeer met ProTour-titel

Dave Chisnall heeft zich heel snel over de Premier League play-offs heen weten te zetten. De Engelsman miste in de halve finale drie matchdarts tegen Gary Anderson, die vervolgens het toernooi wist te winnen. Chizzy nam revanche door in Barnsley het elfde Players Championship op zijn naam te schrijven.

Achttien maanden droog

Zo goed als vorm in de Premier League was van Chisnall, zo matig is dat eigenlijk al anderhalf jaar op de ProTour. Zowel op de vloer als op de European Tour wist hij weinig klaar te spelen. Daardoor staat hij niet eens meer in de top-16 van de ProTour ranking en mist zodoende diverse EuroTours. Daar lijkt hij nu mee af te rekenen, want in Barnsley won hij voor het eerst sinds achttien maanden weer een toernooi. Daarvoor won hij onderweg van Joey ten Berge (6-5), Steve Hine (6-5), Andy Hamilton (6-3), Dave Pallett (6-1), Ronnie Baxter (6-3) en Nigel Heydon (6-4). In de finale moest Ian White eraan geloven met 6-1, The Diamond had zelf een ronde eerder nog een negendarter gegooid tegen Jamie Lewis.

Kansen gemist, Taylor vroeg eruit

Van de Nederlanders leverde Jelle Klaasen de beste prestatie. Hij haalde de kwartfinale en leek zelfs uitzicht te hebben op meer. Tegen Nigel Heydon ging het gelijkop en wist hij een 4-5-achterstand weg te werken. In de elfde leg begon Klaasen sterker, maar ging toch met 5-6 onderuit. Christian Kist verloor van Klaasen in de vierde ronde en dat overkwam Benito van de Pas in de derde doorgang. Dirk van Duijvenbode (6-4 tegen Adrian Lewis) en Vincent van der Voort (6-2 tegen Dave Pallett) kwamen tot de tweede ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ontbraken, net zoals Premier League-kampioen Anderson. Phil Taylor was er wel, maar hij kende geen beste dag. In de vierde ronde verloor hij verrassend van Ronnie Baxter.

Delen:

Meer over Pro Tour