Connect with us

World Matchplay

Chisnall vliegt voorbij Thorton voor kwartfinale

Dave Chisnall World Matchplay 2

Dave Chisnall is op indrukwekkende wijze doorgedrongen naar de kwartfinale van de World Matchplay. In Blackpool was de Engelsman zeven legs niet bij te benen door Robert Thornton. Met 110 per beurt was het al 6-1, voor er één zeer rommelige leg volgde. Zijn torenhoge gemiddelde ging eraan, maar Chisnall vloog wel door naar de 11-2-zege met 99,67 gemiddeld.

Indrukwekkende start

Thornton en Chisnall hebben dit seizoen nogal een historie opgebouwd. De Schot kwam op The Masters op een 8-0-voorsprong, om nog met 9-10 te verliezen. Daar kwam een paar dagen later een 7-0-nederlaag overheen in de Premier League Darts voor The Thorn. Chisnall pakte nu ook gelijk de break, om er via dubbel-8 0-2 van te maken. Thornton kwam in de partij, gevolgd door twee 180’ers van Chizzy voor een 10-darter (1-3). De Engelsman bleef de druk opvoeren en zag Thornton bulls-eye missen voor een 130-finish. Daardoor kon hij er al 1-4 van maken met een gemiddelde van 110,54 per beurt.

Slechts één slordige leg

Dat werd niet minder na de pauze door een prachtige bulls-eye 132-finish. Scorend bleef hij over Thornton heen lopen en zag de Schot dubbel-16 missen voor een 152-finish. Daardoor was het tops al 1-6, om The Thorn opnieuw bijna een hoge finish te zien gooien. Ditmaal viel dubbel-10 niet voor de 140-finish en volgde een speurtocht naar de dubbel. Beide darters verprutsten drie volle beurten, voor Chisnall dubbel-1 gooide. Driemaal is ook voor The Thorn scheepsrecht, want bulls-eye voor de 130-finish viel in de negende leg wel. Met de vierde 180’er liep Chizzy wel weer weg in zijn eigen leg voor 2-8. Uit de tweede onderbreking kwam er nog een 12-darter met een 91-finish achteraan en twee legs later was het gedaan via dubbel-10.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay