Connect with us

World Darts Championship

Chisnall wint verrassend eenvoudig van Huybrechts

Dave Chisnall heeft opvallend eenvoudig gewonnen van Kim Huybrechts op het PDC World Darts Championship 2019. De Belg gooide in zijn vorige partij ruim boven de 100, maar bleef nu op 90 steken. De kansen kwamen er vooral in de tweede set, daarna vloog Chizzy richting de laatste-16. Daarin staat hij tegenover Daryl Gurney of Jamie Lewis.

The Hurricane laat kansen liggen

Huybrechts stond in zijn eerste partij geen leg af aan Daniel Larsson, terwijl Chisnall met veel geluk wist door te komen tegen Josh Payne. De Belg werd dan ook getipt om mooie dingen te laten zien, maar de onderlinge balans bleek toch door te wegen. Chizzy won de vier voorgaande duels op televisie en legde ook nu Huybrechts al in een vroeg stadium lam. In de vijfde leg van de eerste set gooide hij een 180’er en tops voor setwinst. Huybrechts liet het daarop zelf liggen om er een spannende partij van te maken. Eerst vergooide hij zeven pijlen in de openingsleg, om wel terug te komen tot een vijfde leg doordat Chizzy vijf pijlen voor de set miste. Er kwam een vijfde leg en daarin was het The Hurricane die twee pijlen miste voor setwinst. Met een 110-finish was het dan alsnog 2-0.

Verschil is gemaakt

Het niveau daalde van de Belg en Chizzy kreeg dan ook zes beurten om de eerste leg van set drie bij te schrijven. Hij knalde er een 105-finish achteraan en zijn eigen leg was nu weg in dertien pijlen voor 3-0 in sets. Een 138-finish voor de 12-darter werd alweer gevolgd met een 180’er, maar nu wist Huybrechts wel tegen te stribbelen met een 13-darter. De rebreak werd net zo snel weer ongedaan gemaakt door nu niet in vijf beurten uit te zijn. Huybrechts zette er nog druk op met een 180’er, maar door een 86-finish van Chizzy was het gedaan.

Delen:

Meer over World Darts Championship