Connect with us

World Matchplay

Chisnall worstelt samen met King en komt als eerste boven

Ondanks pover spel heeft Dave Chisnall de tweede ronde van de World Matchplay weten te bereiken. In Blackpool duurde het heel lang voor de nummer vijf van de wereld acceptabel spel liet zien, want samen met Mervyn King was hij zo’n twaalf legs aan het modderen. Een aantal solide legs brachten hem vervolgens naar de 10-7-zege. In de tweede ronde wacht Kim Huybrechts of Alan Norris.

Duwen, trekken, balen en hopen op een goede beurt

Zowel Chisnall als King begonnen abominabel slecht aan de partij. Het was scorend harken en op de dubbels zelfs ronduit een drama. In de eerste vier legs kreeg King in zijn eentje al vijftien pijlen op de dubbels en vond maar twee keer het vakje. Chisnall miste ondertussen met enige regelmaat grote vlakken en met meer geluk dan wijsheid ging hij met een 3-2-voorsprong de pauze in dankzij een 76-finish. Uit de onderbreking gooide Chisnall zijn eerste 180’er voor de eerste marge van twee legs, voor King net zo snel weer terugkwam tot 4-4. Even leek Chizzy vervolgens het ritme te vinden, om in de tiende leg zijn eigen leg toch alweer af te staan door een 90-finish van The King: 5-5.

Chizzy komt als eerste bovendrijven

De nieuwe onderbreking deed met name King goed, want hij vervolgde met een 64-finish voor een 14-darter. Hij leek op weg naar een break, maar net zo snel draaide de partij weer helemaal om. Chizzy hield zijn eigen leg, kon pardoes zonder enige druk een break plaatsen en vuurde er een 180’er achteraan. Ook de 103-finish viel er in en opeens was de nummer vijf van de wereld hard op weg naar de zege (8-6). Na drie missers van Chisnall kreeg King vanaf 117 nog de kans. Tops viel niet om terug te komen tot op één leg en Chizzy gooide vervolgens met zijn derde dart dubbel-5. De klus gelijk afmaken deed Chisnall niet, want hij miste drie matchdarts. King werkte dubbel-8 weg voor 9-7, alleen tops voor een 120-finish vond hij niet. Zo klaarde Chisnall toch de klus met een 76-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay