Connect with us

Pro Tour

Clayton overleeft matchdarts Wattimena en pakt titel

Jonny Clayton heeft zijn derde grote prijs bij de PDC gewonnen. De Welshman was de beste op het tiende Players Championship. In de kwartfinale miste Jermaine Wattimena matchdarts tegen The Ferret, daarna sloeg Clayton toe in de finale tegen Gabriel Clemens.

Derde kans gemist voor Duitser

In de openingsleg miste Clemens bulls-eye voor een 170-finish en Clayton sloeg toe met een 116-finish. Hij pakte de break en liep naar 3-1 en 5-3. Clemens brak terug, maar met een 136-finish wist de Welshman toch het gaatje weer naar twee legs te tillen. Nu liep hij ook echt weg via dubbel-16 en maakte het af: 8-4. Voor Clayton is dit het derde jaar op rij met een titel. Voor Clemens is het zijn derde finale op een Players Championship en ook de derde nederlaag. Hij komt wel in rap tempo in de buurt van Martin Schindler en zou zijn landgenoot nog kunnen passeren om een ticket voor de World Cup te verdienen.

Wattimena mist kansen tegen Clayton

Jermaine Wattimena was de beste Nederlander. Hij miste in de kwartfinale twee matchdarts om Clayton te verslaan. Een ronde eerder miste Jan Dekker een hand vol matchdarts om Clemens uit het toernooi te gooien. Ook Mario Robbe kwam tot de laatste-16.

Raak voor Van Duivenbode

Een goede dag was het voor Mike van Duivenbode. Hij hikte nog altijd tegen zijn eerste overwinning op de Pro Tour aan en leek tegen Terry Temple weer zijn kansen te hebben verspeeld. Na gemiste matchdarts in de tiende leg nam Temple het initiatief over in de elfde leg. Hij stond klaar op 24, maar Van Duivenbode won met een 157-finish. Er kwam gelijk een zege op Krzysztof Ratajski overheen, om met 5-6 te verliezen van Marko Kantele.

Barney weer vroeg eruit

Vincent van der Voort verloor in de derde ronde met 5-6 van Clayton, voor Raymond van Barneveld ging het in de tweede ronde mis. Ondanks een gemiddelde laag in de 80 wist hij Stephen Bunting te verslaan, daarna was Luke Woodhouse met 3-6 te sterk.

Delen:

Meer over Pro Tour