Connect with us

Grand Slam of Darts

Clayton overtreft zichzelf opnieuw en laat Ratajski kansloos

Jonny Clayton heeft opvallend eenvoudig de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Welshman speelde een uitmuntende partij en was vanaf de eerste leg zijn opponent Krzysztof Ratajski de baas. Van 6-1 liep het uiteindelijk naar 10-3. Clayton besloot met een gemiddelde van 103,65 per beurt, nog eens vijfhonderdste beter dan in zijn treffen met Michael van Gerwen.

Gelijk een groot gat

Clayton opende flitsend met een 61- en een 100-finish voor twee 15-darters. Er kwam een 180’er achteraan en de 81-finish voor een 12-darter. Zo stond Ratajski ondanks het langere format al flink onder druk. Zijn eigen leg gooide hij uit in vijf beurten en opende de vijfde leg met een 180’er. Dubbel-7 viel alleen niet voor de 122-finish en Clayton vloog weer weg. Vanuit de onderbreking wist de Welshman namelijk gelijk de tweede break te pakken doordat Ratajski niet in vijf beurten uit was. Zijn eigen leg was alweer uit meer veertien pijlen voor 6-1.

Cijfers liggen heel ver uit elkaar

Ratajski kon vervolgens met dank aan gemiste dubbels van Clayton (vanaf 46 en vanaf 120) nog twee legs bijschrijven: 7-3. Het verschil was alleen in alle opzichten groot. Alleen op de dubbels bleef Ratajski sterk (3 uit 5), maar met 103 om 93 lagen de gemiddeldes ver uit elkaar. Met name scorend was het gat groot. Clayton had al 29 scores van 100 of meer, de Pool pas 14. Uit de tweede pauze opende Clayton zelfs met twee keer 180 op rij. Waar Dimitri Van den Bergh woensdag een negendarter gooide, miste The Ferret de zevende dart. Het werd wel eenvoudig 8-3, gevolgd door de vierde 180’er. Dat bracht hem op matchpoint, om zijn eigen leg weer te openen met een 180’er. Met een 80-finish was het gedaan met 10-3 en Clayton eindigde op 103,65 per beurt.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts