Connect with us

Pro Tour

Clayton verrast met laatste Players Championship-titel

Jonny Clayton heeft zeer verrassend het laatste Players Championship van het jaar weten te winnen. De Welshman was in de finale veel te sterk voor James Wilson (6-1), terwijl hij in de halve finale afrekende met Jeffrey de Zwaan. Liefst twaalf Nederlanders verzekerden zich van plaatsing voor de Players Championship Finals.

Aantal close games voor Clayton

Clayton wist de dag door te komen dankzij zeges op John Norman jr. (6-3), Terry Jenkins (6-4), Rob Cross (6-5), Darren Webster (6-5) en Antonio Alcinas (6-5). Ook in de halve finale werd het erg close tegen De Zwaan. De Nederlander werkte bijna een 5-1-achterstand weg, maar kon de Welshman niet nog een keer breken (6-4). De finale was vervolgens een formaliteit tegen Wilson. Clayton begon de dag als nummer 46 van de wereld en schuift nu op richting de top-40.

Nederlanders doen goede zaken

Van de Nederlandse darters was De Zwaan de beste met een halve finaleplaats. Hij is volledig hersteld van zijn blessures en dat resulteert inmiddels dus ook in goede prestaties. Een ticket voor het wereldkampioenschap heeft hij nog niet gepakt, maar mag wel naar de Players Championship Finals. Dit weekend volgt op de European Tour zijn laatste kans. Daar is ook Jan Dekker van de partij om aan alle onzekerheid een einde te maken. De Drent won vandaag drie duels op rij met 6-5, waaronder tegen Robert Thornton, en staat daardoor in een goede positie om het WK te gaan halen. Voor Ron Meulenkamp zit dat er ondanks een kwartfinale niet meer in, zijn eindsprint dit jaar kwam net te laat.

Twaalf Nederlanders naar Finals

De beste 64 spelers van de geldranglijst over de 22 toernooien plaatsen zich voor de Finals in Minehead. Hierbij zitten uiteindelijk liefst twaalf Nederlanders. Daarbij valt het wel op dat het gros zich met de hakken over de sloot hebben gekwalificeerd. Michael van Gerwen is de lijst als zesde geëindigd, gevolgd door Jermaine Wattimena (29), Vincent van der Voort (31), Benito van de Pas (37), Jimmy Hendriks (44) en Christian Kist (46). Onderin de top-64 vinden we Jan Dekker (51), Jelle Klaasen (52), Jeffrey de Graaf (53), Ron Meulenkamp (55), Raymond van Barneved (56) en Jeffrey de Zwaan (63) terug.

Delen:

Meer over Pro Tour