Connect with us

Premier League Darts

Comeback Gurney duwt Barney nog verder in het moeras

Daryl Gurney heeft een cruciaal punt overgehouden aan het duel met Peter Wright in de Premier League Darts. Snakebite leek op weg naar een riante zege, tot Superchin zijn dubbels wel begonnen te raken. In de strijd tegen degradatie is het punt van groot belang.

Vertrouwen komt langzaam terug

In de eerste helft van de partij was Wright simpelweg beter dan de Noord-Ier. Hij liep scorend continu weg en profiteerde ook nog eens van missers op de dubbels. Met een 91-finish voor een 11-darter en tops werd het 4-2, om daarna met twee 90-finishes op rij al het punt te pakken. Gurney verlengde de partij met een solide 13-darter en zag Wright één matchdart missen vanaf 113. Tops zorgde voor een beslissende twaalfde leg, waarin Superchin opende met een score van 28. Hij wist zich toch te herpakken met een 180’er en 140, om het met een 14-darter af te maken.

Drie punten met drie duels te gaan

Gurney staat nog wel voorlaatste, maar nu wel met drie punten voorsprong op Raymond van Barneveld. Ook het legsaldo is in het voordeel van de Noord-Ier met -10 om -14. Van Barneveld zal dan ook over twee weken het onderlinge duel met Gurney moeten winnen en daarnaast nog een zege pakken tegen of Max Hopp in Berlijn of Michael van Gerwen in Rotterdam. En zelfs dan is hij afhankelijk van de andere resultaten.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts