Connect with us

Premier League Darts

Comeback Gurney komt te laat tegen Cross

Rob Cross PDC WK Darts 2018 (3)

Wereldkampioen Rob Cross die net als Smith voor het eerst het podium in Rotterdam op mocht nam het op tegen Daryl Gurney. Cross kende een prima start en leek op zijn gemak, direct in de eerste leg gooide hij een maximale score voor 1-0. de tweede leg wilde de dubbel er bij beide spelers niet in maar Cross profiteerde alsnog en maakte 2-0.

Met Gurney op 60 gooide Rob Cross een 107 finish voor een 3-0 voorsprong. Scorend bleef Daryl iets achter op zijn opponent, zowel Cross als Gurney kwamen op dat moment nog niet boven de 90. Een 170 finish had de tussenstand op 3-1 kunnen brengen maar Gurney miste de bullseye waarop Rob Cross zijn klasse liet zien en 119 uitgooide voor de vierde leg op rij. Ook leg vijf ging naar de regerend wereldkampioen (5-0).

Het gemiddelde van Rob Cross ging iets omhoog naar 93, met Gurney rond de 85 gemiddeld. Het werd geen 6-0 maar 5-1 omdat Cross 126 miste op de bull en Gurney zijn eerste 180 score gooide. Ook leg zeven ging naar Gurney dankzij een 120 finish. Een derde 180 score van Cross  zetten hem op een uitgooi maar Gurney kreeg eerst nog een kans op 122, opnieuw wilde de bullseye niet vallen. via dubbel 14 was Cross 1 leg verwijderd van de volle winst maar miste matchdarts waarop Gurney er 6-3 van maakte.

In de tiende leg wist Cross niet uit te gooien, opnieuw een mooie finish van Daryl die 138 wegpoetste en de spanning terug bracht in de wedstrijd. (6-4). Ondanks dat de speler uit Wales met een 180 startte wist hij de leg niet uit te gooien en pakte Rob Cross de twee punten. Eindstand 7-4.

 

 

Delen:

Meer over Premier League Darts