Connect with us

World Series of Darts

Comeback-kid Anderson pakt zesde World Series-prijs in Las Vegas

Gary Anderson heeft op een bijzondere dag de tweede editie van de U.S. Darts Masters gewonnen. Met een aantal fantastisch partijen en comebacks wist de Schot de titel over te nemen van Michael van Gerwen. Mighty Mike verloor in de kwartfinale van een werkelijk ontketende James Wade.

Matchdart overleefd

Anderson begon nog stroef aan de dag met een magere 8-5-zege op Dawson Murschell, nadat hij vrijdag liefst 112 per beurt gooide in de openingsronde. Het leek daarna in de halve finale mis te gaan. James Wade speelde net zoals tegen Van Gerwen uitmuntend en nam een 2-6-voorsprong. Het werd 6-6, voor Wade op 6-7 een matchdart miste vanaf 140. Anderson maakte gelijk en met een 75-finish de zege pakte.

Zeven legs op rij

Ondertussen wist Cross zijn eerste finale op de World Series te halen, het is ook pas zijn tweede toernooi op de Series na de teleurstellende German Darts Masters. De wereldkampioen begint zijn goede vorm echter weer te vinden en liet dat nu zien in een kraker tegen Michael Smith (8-6) en een eenvoudige zege op de dit weekend zichtbaar kwakkelende Peter Wright (8-3). In de finale leek alles ook goed te gaan voor Cross, want hij nam een 1-4-voorsprong. Daarna werd hij slordig op de dubbels en was Anderson met name na de break (3-4) niet meer te houden. In totaal won Anderson zeven legs op rij en besloot de partij met een 164-finish.

U.S. Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts