Connect with us

World Darts Championship

Comeback Meulenkamp schiet net tekort: ‘The Bomb’ ligt eruit

Ron Meulenkamp Darts 2018

In de tweede ronde op het WK Darts komen vanavond drie Nederlanders in actie, maar het startschot is niet veelbelovend gebleken. Ron Meulenkamp is namelijk uitgeschakeld. ‘The Bomb’ won dit jaar allebei zijn eerdere wedstrijden tegen Chris Dobey, maar vanavond zegevierde hij niet na een ware thriller: 4-2.

Dobey opent gelijk met 180

De eerste drie pijlen van Dobey leverde gelijk een 180’er op, maar daarna gaf de 29-jarige Engelsman het initiatief weg. Middels eveneens een 180’er wist Meulenkamp de eerste leg te winnen. Lang nagenieten zat er echter niet in, want door een finish op 89 trok Dobey de stand vervolgens weer gelijk. Doordat ‘Hollywood’ ook de derde en vierde leg pakte werd het ondanks een hoger gemiddelde voor Meulenkamp (95.95 versus 94.34) toch 3-1.

The Bomb komt maar niet tot ontploffing

In de tweede set pakte een zeer constant gooiende Dobey sterk door en pakte direct zijn vierde leg op rij, waar Meulenkamp het duidelijk moeilijk had. Het finishen op 120 in de tweede leg was slechts een korte opleving: Dobey sloeg keihard toe voor 2-1 en daarna 3-1, nadat Meulenkamp er niet in slaagde om een dubbel-18 uit te gooien met drie pijlen. Ook de tweede set ging derhalve naar ‘Hollywood’, die zes van de zeven dubbels raakte en vooral op dat gebied veel sterker was.

Slordige Dobey helpt Meulenkamp in het zadel

In de derde set werkte Meulenkamp plots toch aan een serieuze comeback. De in Almere geboren darter gooide het tempo wat omhoog en bleef moeite houden met de dubbels, maar zag dat ook Dobey hierin erg slordig werd: het resulteerde in een knappe 3-0 in legs, en dus 2-1 in sets.

Nederlander dendert door en verpulvert Hollywood

Aan Meulenkamp was de taak om nu ook de set van Dobey te winnen. Daartoe gaf de Engelsman behoorlijke kansen, en daarvan werd bij een 1-1 stand van geprofiteerd: doordat Dobey drie pijlen miste op dubbel-5, forceerde Meulenkamp een break door beheerst Tops te finishen. Vervolgens maakte de Nederlander het klusje af door de set te pakken, en op 2-2 in sets te komen: zes van de laatste zeven legs gingen naar hem.

Meulenkamp mist matchdarts en betaalt dure rekening

In de vijfde set sloeg Meulenkamp na zijn spectaculaire comeback ook echt een gat met Dobey. Zo gooide hij bij een 2-1 voorsprong in legs twee 180’ers achter elkaar. De eerste twee matchdarts miste hij echter, waarna Dobey toch weer tot 2-2 in sets én legs terugkwam. “I am still here”, schreeuwde hij zijn fanatieke fans daarna toe.

En niets bleek minder waar, want Dobey pakte daarna zijn derde leg op rij en brak daarmee Meulenkamp tot 3-2. De Brit miste daarna vier matchdarts, maar de vijfde was wél raak: 4-2, Dobey gaat door naar de derde ronde van het WK, Meulenkamp ligt eruit.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship