Connect with us

World Darts Championship

Comeback redt Wade; King gevloerd door Dolan

James Wade PDC WK Darts 2019 (1)

James Wade heeft opnieuw een benauwde zege geboekt op het PDC World Darts Championship 2019. The Machine moest al diep gaan tegen Seigo Asada en kwam tegen Keegan Brown op een 1-3-achterstand. Hij boog het toch nog om door drie sets op rij te winnen. Brendan Dolan won met 4-2 van Mervyn King.

Volledige ommekeer

Wade kon op veel boe-geroep rekenen van het publiek in Alexandra Palace na zijn gedrag tegen Asada. Brown zorgde voor nog wat meer irritatie bij The Machine. Brown is dit toernooi zichzelf vooral aan het specialiseren in het vertragen en irriteren van tegenstanders. Het lukte hem tegen Jelle Klaasen en ook tegen Wade had het lange tijd effect. Twee keer won hij een vijfde leg (0-2), om de vierde set zelfs in drie legs te winnen (1-3). Vanaf dat punt nam Wade toch het roer over en met een 72-finish was het 3-3. Een 76-finish en een 13-darter bracht Wade op matchpoint, voor Brown nog een keer terugbrak. Door een 101-finish had de linkshander uit Aldershot de partij toch binnen.

Dolan in twee delen voorbij King

De finishes van Dolan waren direct indrukwekkend tegen King. Met een 116-finish pakte de Noord-Ier de break en gooide de eerste set uit met een 14-darter. King begon de tweede set met een 104-finish, dat counterde Dolan direct met een 126-finish. Zo liep de tweede set naar een vijfde leg en was het dubbel-4 voor 2-0. Ondanks finishes van 117 en 85 van Dolan wist King de derde set wel te pakken en kwam terug tot 2-2. Vervolgens liep het twee keer naar een vijfde leg en speelde The History Maker twee keer een sublieme lieg. Met een 12-darter was het 3-2 en een 13-darter bracht hem de zege.

Delen:

Meer over World Darts Championship