Connect with us

World Darts Championship

Constante Joyce klopt wisselvallige Norris

Ryan Joyce is zeer verrassend doorgedrongen tot de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019. De Engelsman was al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Simon Whitlock en wist in de derde ronde een 0-2-achterstand om te buigen in een 4-3-zege tegen Alan Norris. Norris haalde hogere pieken, maar ook erg diepe dalen. Het constante spel van Joyce was dan ook beter. Nu wacht James Wade of Keegan Brown

Chuck vliegt weg

Norris had al het geluk van de wereld dat hij de tweede ronde wist door te komen. Steve Lennon was de gehele partij de betere, miste matchdarts en zag Chuck een sublieme slotleg gooien. Joyce had juist nog geen set afgestaan aan zowel Anastasia Dobromyslova als Simon Whitlock. Toch was het Norris die zichtbaar met het beste gevoel het podium op was gestapt. Hij pakte de break, gevolgd door twee 12-darters met een 152- en een 81-finish. In de tweede set werd het een stuk minder, waarbij Joyce volop kansen kreeg. De Engelsman was alleen ontzettend slordig op zijn dubbels en gaf de set zodoende cadeau.

Relentless draait alles om

Met een 13-darter wist Joyce ook in de derde set te breken, maar begon weer dubbels te missen. Vanaf 170 had hij al twee beurten nodig om op 52 uit te komen en kon dubbel-16 vervolgens niet vinden. Norris dwong een vijfde leg af, alleen daarin was het toch Joyce met een 180’er en een 68-finish voor de set. Het gemiddelde van Norris was inmiddels gekelderd van 115 na de eerste set tot onder de 90 per beurt. Joyce leefde juist op, pakte gelijk weer een break en opende zijn eigen leg met een 180’er. De set was binnen met een 64-finish om alles weer in evenwicht te brengen: 2-2.

Norris schiet wakker

Relentless was inmiddels scorend veel sterker dan Norris en kreeg de kans om ook in de vijfde leg weg te lopen. Twee pijlen voor de 100-finish vielen niet en uit het niets wist Norris toch gelijk te maken met een 92-finish. Joyce kwam weer op voorsprong, om bulls-eye te missen voor de 170-finish. In de vijfde leg liep hij echter toch weer weg, om het nog spannend te maken na een 180’er van Norris. Met zijn derde dart was tops toch raak: 3-2. Joyce gooide gelijk een 72-finish voor de break, maar zag Chuck opeens wakker schieten met een 95-finish voor de 12-darter. Hij hield zijn eigen leg na één gemiste dart van Joyce op dubbel-16 en ook één pijl op dubbel-11 in de vierde leg vloog er niet in. Zo kwam er toch een beslissende zevende set.

Constantheid wint van bevliegingen

Joyce begon de beslissende set met een 65-finish, om van Norris zes beurten de tijd te krijgen om te breken. Dat deed hij vanaf 33, alleen afmaken in zijn eigen leg deed Relentless niet. Met een 14-darter schoot Norris alweer pardoes wakker, om vier beurten op rij te gooien zonder een triple. Daardoor kon Joyce eenvoudig weglopen om de partij af te maken op dubbel-18.

Delen:

Meer over World Darts Championship